NHL: Pittsburgh si poradil s Edmontonom, Sekera stále chýba

TA3 SITA
14.2.2019 07:33

Hokejisti Pittsburghu Penguins zvíťazili nad hráčmi Edmontonu Oilers 3:1 v stretnutí zámorskej NHL. V súboji tímov dvoch najväčších ligových superhviezd Sidneyho Crosbyho a Connora McDavida uspeli šiestykrát po sebe hráči Penguins.

NHL: Pittsburgh si poradil s Edmontonom, Sekera stále chýba
SITA/AP

Obaja kapitáni si v dueli pripísali jednu asistenciu. Úspešnými strelcami "tučniakov" boli Bryan Rust, Teddy Blueger a Jared McCann. Brankár Matt Murray si pripísal 38 úspešných zákrokov. Jediný gól Oilers strelil nemecký útočník Leon Draisaitl.

Oilers nastúpili bez slovenského obrancu Andreja Sekeru. Skúsený bek v stredu absolvoval stretnutie za rezervný tím Edmontonu v nižšej AHL, prispel asistenciou k triumfu Bakersfieldu nad Stocktonom 4:1. Bol to tretí zápas bojnického rodáka na "kondičnom pobyte" v American Hockey League, získal prvý kanadský bod. Tridsaťdvaročný Sekera si ešte počas augustovej letnej prípravy roztrhol achillovku a pre vážne zranenie musel pauzovať takmer šesť mesiacov. Čoskoro by sa však mohol vrátiť na súpisku prvého tímu Oilers a nastúpiť na prvý zápas NHL v aktuálnej sezóne.

Pittsburgh - Edmonton 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)

Góly: 23. Rust (Cullen, Dumoulin), 27. Blueger (Letang, Crosby), 59. McCann - 5. Draisaitl (McDavid, Klefbom)

Anaheim - Vancouver 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Gól: 7. Silfverberg (Shore, Grant)


zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok