Mistrík varoval pred Ficovým a Mečiarovým človekom, trúfa si vyhrať

TA3 SITA
13.2.2019 15:12

Kandidát na prezidenta Robert Mistrík na tlačovej besede uviedol, že je jediný, kto by v prípadnom druhom kole prezidentských volieb dokázal poraziť Maroša Šefčoviča i Štefana Harabina.

Mistrík varoval pred Ficovým a Mečiarovým človekom, trúfa si vyhrať
SITA/Branislav Bibel

Pripravený zabojovať

"O mesiac sa dozvieme, či sa stane novým prezidentom nominant Smeru-SD alebo Mečiarov človek, alebo spoločne zabojujeme o prezidenta, ktorý vyznáva hodnoty rozumu. Som pripravený zabojovať o charakter štátu. Chcem poraziť predĺženú ruku Roberta Fica aj Mečiarovho kandidáta," dodal Mistrík.

Podľa neho čím bližšie sme k voľbám, tým viac niektorí hľadajú šrámy v jeho minulosti. "Vnímam to tak, že som v pozícii favorita. Veď vo futbale tiež okopávajú Mareka Hamšíka," uviedol.

Koncom januára sa Mistrík a Čaputová dohodli, že je tu možnosť, že sa jeden kandidatúry vzdá v prospech druhého. Urobiť tak mali na základe prieskumov. Ako uviedol Mistrík, tieto debaty považuje za ukončené.

Identické poradie prvých troch kandidátov

Podľa výsledkov prieskumu agentúry AKO, ktorú zverejnili v utorok, novým prezidentom by sa stal Maroš Šefčovič so ziskom 18,2 percenta hlasov. Druhý by skončil Robert Mistrík, ktorý by získal 15,8 percenta hlasov opýtaných a na treťom mieste by sa umiestnila Zuzana Čaputová s 14,7 percenta hlasov.

V prieskume agentúry Focus, ktorý si dalo vypracovať hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, je poradie prvých troch kandidátov identické, líšia sa percentá. Šefčovič by získal 20,1 percenta, Mistrík 17,1 percenta a Čaputová 14,4 percenta hlasov oslovených. Hnutie výsledky prieskumu zverejnilo 13. februára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok