Šefčovič by vyhral i podľa Focusu, nad 10% majú štyria kandidáti

TA3 TASR
13.2.2019 14:13

Podpredseda eurokomisie Maroš Šefčovič by vyhral prvé kolo prezidentských volieb. Po prieskume AKO to ukázal aj posledný prieskum agentúry Focus. Na druhom mieste po Šefčovičovi, ktorý by získal 20,1 percenta, sa umiestnil vedec a podnikateľ Robert Mistrík s 17,1-percentnými preferenciami a právnička Zuzana Čaputová so ziskom 14,4 percenta. Bývalého šéfa justície Štefana Harabina by volilo 13,6 percenta respondentov.

V prvom kole prezidentských volieb by vyhral Maroš Šefčovič so ziskom 20,1 percenta hlasov opýtaných, druhý by bol Robert Mistrík so 17,1 percentami a tretia by skončila Zuzana Čaputová, ktorú by volilo 14,4 percenta opýtaných. Do druhého kola by postúpili Šefčovič s Mistríkom.

Podľa prieskumu by ďalej nasledoval Štefan Harabin (13,6 percenta), Marian Kotleba (8,9 percenta), Béla Bugár (7,4 percenta), Milan Krajniak (6,3 percenta), František Mikloško (4,5 percenta) a Eduard Chmelár (3,5 percenta).

Agentúra Focus uskutočnila prieskum pre hnutie OĽaNO v dňoch 7.2. až 12.2. na vzorke 1002 respondentov. Respondentom bola položená nasledujúca otázka: "V polovici marca sa na Slovensku uskutočniaprezidentské voľby. Prečítam Vám postupne zoznam 15 kandidátov, ktorí kandidujú na prezidenta Slovenska. Ak by sa tento víkend konali prezidentské voľby a kandidovali by nasledujúci kandidáti,ktorého z nich by ste volili za prezidenta?"

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok