V Bratislave niekto nastražil kábel z lampy, elektrina zasiahla psa

TA3 TASR
13.2.2019 10:18

V bratislavskom Lamači na Bakošovej ulici niekto zámerne manipuloval s rozvodom verejného osvetlenia, priamo zo stožiara vyviedol do voľného terénu nechránený kábel, ktorý zamaskoval zeminou. Reálne tak zásahom elektrickým prúdom ohrozil zvieratá či ľudí prechádzajúcich v blízkosti.

V Bratislave niekto nastražil kábel z lampy, elektrina zasiahla psa
SITA/Diana Černáková (ilu)

Desivý zážitok

Priamu skúsenosť má jeden z obyvateľov Lamača Zbyšek Hrubec. "Keď sme sa s priateľkou prechádzali so psom, v blízkosti lampy nečakane spadol, akoby dostal silný úder, ktorý ho paralyzoval. Našťastie, o chvíľu sa postavil na nohy, bol to však desivý zážitok," uviedol Hrubec. Po incidente kontaktoval poslanca mestskej časti v bratislavskom mestskom zastupiteľstve Igora Polakoviča, ktorý sa vo veci začal angažovať.

Zámernú manipuláciu so stožiarom potvrdila aj spoločnosť Siemens, ktorá sa stará o verejné osvetlenie v hlavnom meste. Technický riaditeľ divízie verejného osvetlenia Richard Procik navyše uviedol, že k takémuto zásahu došlo i pred rokom a ten, kto ho vykonal, sa vyzná v elektrických rozvodoch. "V káblovom priestore stožiara verejného osvetlenia niekto kvalifikovaným spôsobom pripojil izolovaný vodič a vyviedol ho cez vytvorený otvor v zemnej časti drieku stožiara do voľného terénu, kábel prekryl zeminou," spresnil Procik.

Neslávne známa ulica

Pracovníci spoločnosti rizikový kábel odstránili. "S podobným prípadom sme sa zatiaľ na inom mieste v Bratislave nestretli," uviedol Procik.Existuje podozrenie, že ide o akúsi výstrahu psičkárom. Po zverejnení prípadu na sociálnej sieti sa ozval ďalší majiteľ psa, ktorý opísal z toho istého miesta podobnú skúsenosť.

Mestský poslanec chce vec prešetriť. "Podávam trestné oznámenie na neznámeho páchateľa, viac sa pokúsime zistiť i prostredníctvom záznamu kamier mestskej polície," povedal Polakovič. Bakošova ulica v Lamači sa v minulosti stala známou aj pre opakované zámerné prepichovanie pneumatík na zaparkovaných autách.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok