Fico: Sociálna demokracia v Európe posilňuje, lebo pravica núka len škrty

TASR
20.4.2012 17:10

"Dôvodom posilňovania sociálnodemokratických strán v Európe je, že pravicové strany ponúkajú na riešenie krízy iba škrty a tieto prenášajú na ľudí s nízkymi a strednými príjmami", vyhlásil slovenský premiér Robert Fico.

Fico: Sociálna demokracia v Európe posilňuje, lebo pravica núka len škrty
SITA

"Druhý problém vidím v tom, že často široké pravicové koalície v Európe sú predmetom vnútorných hádok a škriepok, čo vedie k tomu, že strácajú energiu na presadzovanie vládnych vecí. Ľudia v Európe chcú stabilitu a sociálny zmier. Ak prichádzajú strany, ktoré ponúkajú politiku stability, sociálneho zmieru, vyjednávania, tak dostávajú prednosť pred inými alternatívami," vysvetlil Fico dôvody, prečo vidí určitý nástup sociálnej demokracie v európskom priestore.

Predseda vlády SR, ktorý dnes v rámci oficiálnej návštevy ČR rokoval s českým náprotivkom Petrom Nečasom (ODS) a prezidentom Václavom Klausom, však zdôraznil, že tieto jeho vyjadrenia sa netýkajú situácie v Českej republike, ale Európy všeobecne. "ČR je suverénna krajina, a to, ako politici vyriešia stav, v akom sa nachádza ich politická scéna, do toho nebudem vstupovať," povedal na adresu pravicovej vlády ODS, TOP 09 a Veci verejných, ktorá je opäť na pokraji rozpadu. Podľa volebných prieskumov by novú vládu mohli zostaviť ČSSD a českí komunisti.

Robert Fico, ktorého stranu Sobotka pred marcovými parlamentnými voľbami osobne podporil účasťou na predvolebnom sneme, je pripravený to ČSSD do budúcna oplatiť. Už onedlho by sa mal zúčastniť na júnovej programovej konferencii ČSSD v Hradci Králové, ak mu to pracovný program dovolí.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok