Stále to odkladáš! Dievča naviedlo priateľa na smrť, ide za mreže

TA3 TASR
12.2.2019 10:10

Američanka, ktorá navádzala esemeskami svojho priateľa na samovraždu, išla do väzenia. Michelle Carterovú odsúdili ešte v roku 2017 na 15 mesiacov za neúmyselné zabitie Conrada Roya III, ale sudca jej povolil, že môže ostať počas odvolacieho konania na slobode.

Stále to odkladáš! Dievča naviedlo priateľa na smrť, ide za mreže
TASR/AP

Najvyšší súd v štáte Massachusetts minulý týždeň odsudzujúci verdikt potvrdil s odôvodnením, že jej počínanie spôsobilo Royovu smrť. Carterovej právnik uviedol, že by mala aj naďalej byť na slobode, keďže predtým nemala záznam v trestnom registri, nesnažila sa utiecť a podstúpila psychoterapiu. Sudca však v pondelok rozhodol, že 22-ročná žena musí nastúpiť do výkonu trestu, aj keď sa obhajoba chce odvolať aj na Najvyššom súde USA.

Carterová mala 17, keď si o rok starší Roy zobral život v meste Fairhaven v júli 2014. Prípad pritiahol medzinárodnú pozornosť a upozornil na výskyt depresií a samovrážd u tínedžerov. Obaja bojovali s depresiami, pričom Roy si chcel už predtým siahnuť na život. Ich vzťah sa zakladal predovšetkým na textových správach a inej elektronickej komunikácii. V desiatkach esemesiek ho vyzývala na samovraždu a karhala ho, keď váhal. "Stále to odkladáš a hovoríš, že to urobíš, ale nikdy to nespravíš. Vždy to tak bude, ak neprikročíš k činu," písala v deň, keď zomrel.

Sudca ju však usvedčil najmä na základe toho, že Royovi telefonovala, aby sa vrátil do svojho nákladného auta, ktoré sa už plnilo oxidom uhoľnatým z výfuku. Podľa sudcu bolo jej povinnosťou zavolať políciu alebo Royovu rodinu, ale ona namiesto toho počúvala v telefóne, ako jej priateľ zomiera.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok