Putinov radca velebí jeho režim, v článku ho nazval putinizmom

TA3 SITA
11.2.2019 19:32

Politický režim, ktorý funguje v Rusku, môže slúžiť ako príklad aj pre iné krajiny a má pred sebou ešte veľkú budúcnosť. V článku pre vydanie kedysi nezávislého, dnes už prorežimného, ruského denníka Nezavisimaja Gazeta to napísal Vladislav Surkov, poradca ruského prezidenta Vladimira Putina.

Putinov radca velebí jeho režim, v článku ho nazval putinizmom
SITA/AP

Surkov, ktorý je momentálne Putinovým poradcom pre otázku Ukrajiny, je vo všeobecnosti už dlhé roky považovaný za hlavného ideológa Kremľa a za hlavného strojcu Putinovej politiky.

"Putinizmus je ideológiou budúcnosti," napísal Surkov o systéme, ktorý sám do veľkej miery pomáhal stvoriť. Tento systém podľa neho vydrží pri živote ešte minimálne celé storočie a Rusko ho môže začať vyvážať aj do iných krajín. Ruský "dôraz na antiglobalizmus a silnú národnú suverenitu" podľa neho púta stále väčší záujem aj v zahraničí.

"Ruský politický systém nie je dobrý len pre nás, ale má aj veľký exportný potenciál," napísal Putinov poradca. "Putinov veľký politický stroj zatiaľ iba naberá rýchlosť na dlhú, ťažkú a zaujímavú operáciu," uzatvára hlavný ideológ Kremľa.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok