Žena roky odoberala vlastnému dieťaťu krv, usvedčilo ju video

TA3 TASR
8.2.2019 09:33

Na štyri roky väzenia odsúdili v Dánsku 36-ročnú ženu, ktorá v priebehu viac ako piatich rokov v približne týždňových intervaloch odoberala svojmu malému synovi 500 mililitrov krvi.

Žena roky odoberala vlastnému dieťaťu krv, usvedčilo ju video
SITA/Marko Erd (ilu foto)

Súd v meste Herning na západe Dánska vo svojom verdikte uviedol, že žena - vyštudovaná zdravotná sestra - vykonala u svojho syna medzi prvým a šiestym rokom jeho života každý týždeň jeden odber krvi, pričom lekárom v nemocnici tvrdila, že synova málokrvnosť je spôsobená zriedkavým ochorením kostnej drene. Ženu odhalili po tom, čo znepokojení lekári zalarmovali políciu, a tá ju na základe tajne zhotoveného videozáznamu usvedčila.

Súd taktiež nariadil vypracovanie psychiatrického posudku obžalovanej, z ktorého vyplynulo, že trpí Münchhausenovým syndrómom v zastúpení.  Daný syndróm možno vysvetliť ako predstieranie zdravotných problémov u osoby, ktorá je v závislej pozícii voči druhej osobe, ktorá pre tieto problémy vyhľadáva starostlivosť zdravotníkov. Münchhausenov syndróm v zastúpení možno chápať ako jeden zo spôsobov či foriem týrania, zneužívania a zanedbávania detí.

Témy: Dánsko
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok