Tohtoročné Oscary budú prvý raz po 30 rokoch bez moderátora

TA3 SITA
6.2.2019 11:43

Tohtoročné udeľovanie cien americkej Akadémie filmových umení a vied nebude mať hlavného moderátora. Informuje o tom spravodajský portál BBC s tým, že sa tak stane prvý raz po 30 rokoch.

Tohtoročné Oscary budú prvý raz po 30 rokoch bez moderátora
SITA/AP (ilu)

Homofóbne tweety

Televízia ABC, ktorá oscarový ceremoniál odvysiela, sa miesto toho rozhodla venovať viac pozornosti osobnostiam, ktoré každoročne predstavujú nominovaných a odovzdávajú ceny. Zákulisné informácie pritom už dlhšie hovorili o tom, že vysielateľ má problémy s obsadením postu, ktorého sa v decembri po afére s homofóbnymi tweetmi vzdal komik Kevin Hart.

Producenti 91. oscarového ceremoniálu Donna Gigliotti a Glenn Weiss zverejnili prvý zoznam osobností, ktoré sa zúčastnia na udeľovaní cien americkej Akadémie filmových umení a vied. Predstavovať nominovaných a odovzdávať ceny budú herečky Tina Fey, Brie Larson, Amy Poehler, Maya Rudolph, Amandla Stenberg, Charlize Theron, Tessa Thompson, Constance Wu, Whoopi Goldberg, rapperka Awkwafina, speváčka Jennifer Lopez a herci Daniel Craig a Chris Evans.

Favoritka a Roma

Už skôr Akadémia oznámila, že súčasťou galavečera budú hudobné vystúpenia interpretov a interpretiek s piatimi skladbami nominovanými v kategórii Najlepšia pôvodná filmová pieseň. Jennifer Hudson zaspieva I'll Fight z dokumentu RBG, Gillian Welch a David Rawlings by mali vystúpiť s When a Cowboy Trades His Spurs for Wings z filmu The Ballad of Buster Scruggs, Bradley Cooper a Lady Gaga zaspievajú Shallow z romantickej drámy Zrodila sa hviezda a Kendrick Lamar so speváčkou SZA predvedú skladbu All the Stars z akčnej snímky Čierny panter. Pieseň The Place Where Lost Things Go z muzikálu Návrat Mary Poppins predvedie "prekvapivý špeciálny hosť".

Zoznamu kandidátov v 91. ročníku udeľovania cien americkej Akadémie filmových umení a vied vládnu snímky Favoritka a Roma, ktoré majú v hre po desať nominácií. Po osem si vyslúžili Zrodila sa hviezda a Vice, sedem má Čierny panter, šesť BlacKkKlansman a po päť získali Bohemian Rhapsody a Zelená kniha. Práve jeden zo spomenutých ôsmich titulov získa aj Oscara pre najlepší film.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok