Na omšu pod holým nebom pápeža Františka prišli aj moslimovia

TA3 SITA
5.2.2019 12:46

Pápež František ukončil svoju oficiálnu návštevu Spojených arabských emirátov. Jeho trojdňová oficiálna cesta bola vôbec prvou hlavy katolíckej cirkvi na Arabskom polostrove. Na jeho záverečnú omšu v Abú Zabí prišlo približne 170-tisíc ľudí, vrátane niekoľkých tisícok moslimov.

Pápež František, ktorý celebroval omšu na preplnenom športovom štadióne v Abú Zabí v Spojených arabských emirátoch, sa tesne pred omšou nakrátko rozprával s malým dievčaťom, ktoré sa dostalo cez bezpečnostné bariéry, utieklo aj príslušníkom bezpečnostnej služby a dostalo sa až k pápežovmu nekrytému papamobilu. Po tom, ako sa dievča s pápežom chvíľu zhováralo, odovzdalo mu papierik s odkazom. Následne sa za pápežom rozbehlo aj ďalšie dievča, ktoré František tiež privítal. Celú scénu ukončili až pracovníci bezpečnostnej služby, ktorí obe dievčatá odviedli naspäť k ich rodinám v hľadisku.

Svätú omšu, ktorú celebroval pápež v Abú Zabí, navštívilo podľa hovorcu Vatikánu Alessandra Gisottiho približne 170-tisíc ľudí. František po bohoslužbe pricestoval na letisko v Abú Zabí, kde sa rozlúčil s korunným princom, vládnymi ministrami a duchovnými a odletel do Vatikánu. Šlo o historicky prvú návštevu akéhokoľvek pápeža na Arabskom polostrove, teda v rodnom mieste islamu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok