Požiar vo vyhľadávanej parížskej štvrti si vyžiadal viacero obetí

TA3 TASR SITA
5.2.2019 07:01

Najmenej 10 ľudí prišlo o život pri požiari bytového domu v Paríži. Ďalšie desiatky ľudí utrpeli zranenia. Príčiny požiaru zatiaľ nie sú známe. Vyšetrovatelia sa však prikláňajú k možnosti, že ho niekto založil úmyselne. V tejto súvislosti už zadržali jednu ženu.

Úrady už skôr upozornili, že počet mŕtvych môže stúpať. Záchranári stále prehľadávajú najvyššie poschodia osempodlažnej budovy, ktorá sa nachádza v 16. parížskom obvode. Polícia začala vyšetrovanie možného trestného činu podpaľačstva s následkom smrti a zatkla 40-ročnú ženu bývajúcu v tomto dome. Podľa francúzskeho ministra vnútra Christopha Castanera je o nej známe, že mala v minulosti duševné problémy. Požiar vypukol okolo 01.00 h v osempodlažnom bloku. Jeho príčina nebola bezprostredne známa.

Niektorí ľudia utiekli pred dymom a plameňmi na strechy susedných domov, odkiaľ ich hasiči zachraňovali pomocou rebríkov. Okolo 05.00 h bola evakuácia ukončená, hasenie ohňa však stále pokračovalo. Zasahujúce zložky preventívne evakuovali aj dve priľahlé budovy.

V ranných hodinách bolo na mieste požiaru približne 200 hasičov, ktorí okrem samotného hasenia ošetrovali zranených. Viacero ulíc v okolí medzitým uzavrela polícia. Horiaca budova sa nachádza na Erlangerovej ulici pri Boulonskom lesíku, v jednej "módnych" štvrtí Paríža vyhľadávaných turistami. V tom istom parížskom obvode sa nachádzajú známe štadióny, ako aj mnohé obchody a reštaurácie vyššej kvality.

Témy: požiar Paríž
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok