Františka ako prvého pápeža v histórii privítali v emirátoch

TA3 TASR
3.2.2019 16:14

Pracovná cesta pápeža Františka v Spojených arabských emirátoch pokračovala návštevou Prezidentského paláca. Hlava katolíckej cirkvi sa stretla so zástupcami Emirátov. Návšteva má prívlastok historická, lebo je to prvýkrát, čo pápež oficiálne pricestoval na Arabský polostrov.

Lietadlo talianskej spoločnosti Alitalia s Františkom na palube pristálo v Abú Zabí, hlavnom meste SAE. František sa tak stal prvým pápežom v dejinách, ktorý vstúpil na Arabský polostrov, známy ako rodisko islamu.

Hlava katolíckej cirkvi zostane v SAE do utorka, pričom sa chce zamerať na dve zo svojich priorít - podporu medzináboženského dialógu a navštevovanie katolíkov na perifériách. Františkove plány sa však zrejme budú musieť podriadiť diplomatickému protokolu.


Pápež
uviedol pred cestou vo svojom posolstve, že sa teší na túto príležitosť "napísať novú stránku" v dejinách vzťahov medzi svetovými náboženstvami. Korunnému princovi emirátu Abú Zabí Muhammadovi ibn Zajdovi Nahajánovi sa poďakoval za pozvanie na medzináboženské stretnutie o "ľudskom bratstve", ktoré a bude konať 3.-5. februára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok