USA ocenili naše predsedníctvo, šírime osvetu o antisemitizme

TA3 TASR
31.1.2019 17:58

USA sa poďakovali slovenskému predsedníctvu v Organizácii pre bezpečnosť a spoluprácu v Európe za to, že na budúci týždeň usporiada v Bratislave konferenciu o boji proti antisemitizmu v regióne OBSE. Vyhlásenie zaznelo na zasadnutí Stálej rady OBSE vo Viedni, informovala na svojej internetovej stránke americká misia pri OBSE.

USA ocenili naše predsedníctvo, šírime osvetu o antisemitizme
SITA/Branislav Bibel (ilu)

"Oceňujeme váš dôraz na osvetu s cieľom zaoberať sa antisemitizmom a riešiť tieto problémy, ako aj využiť príležitosti na sociálnych médiách na podporu tolerancie," uviedla vo Viedni politická poradkyňa z americkej misie pri OBSE Lane D. Bahlová. Bahlová zdôraznila, že Spojené štáty odsudzujú všetky formy nenávisti a naliehavo vyzývajú ostatných v regióne OBSE, aby bojovali proti nej a všetkým jej formám.

Ďalej uviedla, že pri príležitosti Medzinárodného dňa pamiatky obetí holokaustu "odmietame antisemitizmus v slovách i skutkoch". Taktiež citovala predstaviteľa OBSE pre boj proti antisemitizmu Andrewa Bakera, ktorý nedávno povedal, že slová "nikdy viac" sa nesmú stať "prázdnou frázou, ale naším hlavným princípom".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok