Obraz ukradli priamo pred návštevníkmi, našli ho na stavbe

TA3 TASR SITA
28.1.2019 10:37

Ruská polícia našla obraz, ktorý v nedeľu ukradli zo Štátnej Tretiakovskej galérie v Moskve priamo pred zrakmi prítomných návštevníkov. Podľa záberov z priemyselných kamier krajinomaľbu Aj-Petri. Krym od Archipa Kuindžiho odcudzil mladý muž, ktorý dielo jednoducho zvesil zo steny a odišiel.

Obraz ukradli priamo pred návštevníkmi, našli ho na stavbe
reprofoto Youtube.com

Ruské ministerstvo vnútra v pondelok informovalo, že v súvislosti s krádežou zatkli 31-ročného podozrivého a obraz našli skrytý na stavbe pri Moskve. Polícia uviedla, že muža v decembri zadržali za držbu drog, ale prepustili ho na kauciu. Na videu z vypočúvania, ktoré polícia zverejnila na internete, podozrivý tvrdí, že "nespáchal žiadne zločiny" a že si nespomína, kde bol v nedeľu. Vyšetrovatelia zatiaľ neurčili, či muž konal sám alebo mal komplica.

Kuindžiho krajinka zobrazujúca horské hrebene je poistená na 12 miliónov rubľov (v prepočte zhruba 160-tisíc eur). Po jej krádeži minister kultúry oznámil, že sa bude usilovať o to, aby všetky dočasné výstavy v štátnych múzeách boli vybavené detektormi pohybu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok