V Alpách sa zrazilo lietadlo s vrtuľníkom, hlásia niekoľko obetí

TA3 TASR
25.1.2019 21:23

Päť ľudí zahynulo a dvaja ďalší utrpeli zranenia pri piatkovej zrážke malého lietadla a vrtuľníka nad ľadovcom na severozápade talianskych Álp.

Vrtuľník a malé lietadlo do seba narazili vo vzduchu v nadmorskej výške 3000 metrov nad ľadovcom Rutor, ktorý sa nachádza v severozápadnom regióne Val d'Aosta, neďaleko hranice s Francúzskom. Na miesto boli vyslaní záchranári, vrátane lekára a hasičov so zariadením na rezanie kovu. Dvoch ľudí, ktorí nešťastie prežili, previezli letecky do nemocnice - jeden z nich pochádza z Francúzska a druhý zo Švajčiarska.

Podľa oznamu talianskej organizácie vysokohorských záchranárov na Twitteri je počet obetí iba predbežný. Pátranie bolo totiž v noci pozastavené a v sobotu skoro ráno v ňom budú pokračovať.

Talianska tlačová agentúra ANSA napísala, že stále sú nezvestné dve osoby. V zime využívajú ľadovec Rutor heli-lyžiari, teda ľudia milujúci adrenalín, ktorí lyžujú alebo snowboardujú mimo vyznačených zjazdoviek a využívajú na to vrtuľníky. Na vrchol svahu sa dajú dopraviť práve helikoptérou, a nie lyžiarskym vlekom či sedačkovou lanovkou.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok