Kandidátka Čaputová odovzdala podpisy, vyzvala Mistríka na duel

TA3 TASR SITA
24.1.2019 11:40

Právnička Zuzana Čaputová odovzdala potrebný počet podpisov pre svoju kandidatúru na prezidentku. V prezidentskom úrade chce viesť boj s nespravodlivosťou a zlom v mene ľudí. Uviedla to na tlačovej konferencii.

Kandidátka Čaputová odovzdala podpisy, vyzvala Mistríka na duel
TASR/Martin Baumann

Slovensko podľa nej stojí na veľkej križovatke, či sa konečne podarí vyšetriť kauzy, ktoré siahajú k politickým špičkám štátu. "Budem sa snažiť, najmä v debatách, dokázať, že som lepšie pripravená viesť v mene ľudí súboj s nespravodlivosťou a zlom v našej krajine. V posledných dňoch cítim od ľudí veľkú podporu, aby som nepodľahla tlakom na vzdávanie sa a išla ďalej. Všetci viete, že s pánom Mistríkom sme sa tento týždeň dohodli, že v prípade výrazného rozdielu medzi nami dvoma, a rizika, že by v druhom kole mal byť Harabin so Šefčovičom, podporí slabší kandidát silenejšieho. Idem preto naplno zabojovať o to, aby pán Mistrík na základe našej dohody podporil pred prvým kolom práve mňa," povedala na tlačovej konferencii.

Čaputová zároveň Mistríka vyzvala k tomu, aby sa v najbližších dňoch stretli v televíznom dueli. "Považujem za dôležité, aby si ľudia mohli medzi nami vyberať na základe toho, ako si svoje postoje dokážeme obhajovať vo vzájomnej diskusii. Som presvedčená, že ak na moje pozvanie do diskusie zareaguje súhlasne a nebude sa vyhýbať, nebude problém nájsť televíziu alebo médium, ktoré takúto diskusiu usporiada," dodala.

Vzájomnú diskusiu dvoch kandidátov podporil aj Michal Truban, podpredseda Progresívneho Slovenska, ktoré Čaputovú podporuje. Podľa neho je dôležité, aby si ľudia prezidenta nevyberali z bilbordov, ale na základe toho, kto sa ich bude vedieť na tomto poste lepšie zastávať.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok