Nikdy sa vraj nestretli. Čet so Zsuzsovou riešil Glváč s tajnými

TA3 TASR SITA
23.1.2019 15:21

Podpredseda parlamentu Martin Glváč potvrdil, že komunikáciu s Alenou Zsuzsovou riešil ešte ako minister obrany (2012 - 2016) s vtedajším šéfom Vojenského obranného spravodajstva. Nikdy sa vraj nestretli.

Bola niekedy v parlamente?

Glváč to uviedol pre JOJ. Komunikácia podľa neho bola čisto osobná a nepredstavovala žiadne bezpečnostné riziká. Napriek tomu aj na odporúčanie komunikoval aj cez svojich ľudí. Glváč v rozhovore zároveň vylúčil, že by sa so Zsuzsovou kedykoľvek stretol, či už v Národnej rade SR, alebo inde. K osobnému stretnutiu podľa neho nikdy neprišlo.

Portál pripomína, že to, či bola niekedy Zsuzsová naživo v parlamente, budú vyšetrovatelia vedieť už čoskoro. Vyžiadali si totiž z parlamentu údaje o návštevách. Úrad špeciálnej prokuratúry zatiaľ nepotvrdil, že by v tomto prípade spolupracoval s Glváčom. K takýmto informáciám sa nevyjadrila ani Slovenská informačná služba či Vojenské spravodajstvo. K veci by mal zasadať Výbor pre kontrolu SIS.

Žiga nemá dôvod mu neveriť

Minister hospodárstva Peter Žiga nemá dôvod svojmu kolegovi neveriť. Uviedol to dnes po rokovaní vlády. "Neviem presne, čo je obsahom komunikácie, pretože všetko, čo sa zatiaľ objavuje, je buď pravda, alebo nepravda. Mám pocit, že nám unikajú z policajného spisu materiály a pomaly mám pocit, že niektoré denníky majú v spise vyslaných redaktorov. Pokiaľ to je pravda," uviedol s tým, že ak to pravda nie je, tak všetko sú len hypotézy o tom, či komunikácia bola, alebo nie. Minister verí aj vyjadreniu Glváča, že komunikoval prostredníctvom tretích osôb. "Nemám dôvod mu neveriť," povedal Žiga.

Zároveň si myslí, že fotky, ktoré podľa zverejnených informácii posielal obvinenej, mohli byť aj verejne dostupné na instagrame alebo na Facebooku. "Ja nepoznám obsah tej komunikácie. Ak to bola osobná komunikácia, asi to nie je problém, pretože ja si môžem písať s niekým a nemusím vedieť, že to bola problematická osoba. Neviem, či ho diskvalifikuje tá jeho komunikácia," dodal Žiga.

Glváč podľa medializovaných informácií komunikoval s Alenou Zsuzsovou, obvinenou z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka. Vyšetrovateľ zisťoval, s kým všetkým udržiavala kontakty alebo vzťahy a podpredseda parlamentu Martin Glváč bol údajne jedným z jej priateľov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok