Nová hviezda Premier League bola na palube lietadla, ktoré zmizlo

TA3 TASR
22.1.2019 13:43

Účastník anglickej futbalovej Premier League Cardiff City sa obáva o osud svojej novej posily Emiliana Salu. Dvadsaťosemročný argentínsky útočník mal v pondelok pricestovať na Britské ostrovy, ale neodpovedá na správy. Obavy vzrástli po tom, čo lietadlo, na palube ktorého mal byť aj Sala, zmizlo z radaru nad kanálom La Manche.

Nová hviezda Premier League bola na palube lietadla, ktoré zmizlo
SITA/AP (ilu foto)

Kontrola letovej prevádzky potvrdila, že menšie lietadlo typu Piper Malibu, ktoré odštartovalo z francúzskeho Nantes, zmizlo z radaru. Záchranári pátrajú po lietadle v oblasti Alderney, k dispozícii sú aj dva vrtuľníky. Podľa novinára z portálu Ouest France bol na palube aj Sala, ktorý prestúpil do Cardiffu v januári z Nantes. Toto tvrdenie neskôr potvrdil aj francúzsky úrad civilného letectva.

"Lietadlo s turbínovým motorom bolo na ceste z Nantes do Cardiffu. Na palube boli dvaja ľudia. Do oblasti vyslali záchranárske tímy, pátranie bolo prerušené o druhej hodine v noci pre zhoršenie podmienok na mori a zníženú viditeľnosť," uviedol portál news.sky.com.

Pátranie obnovili o ôsmej hodine ráno. "Doteraz sme prehľadali viac 1 000 štvorcových míľ. K dispozícii máme päť lietadiel a dva záchranné člny. Zatiaľ sme neobjavili žiadne stopy po lietadle," uviedla vo vyhlásení polícia z ostrova Guernsey. Polícia neskôr informovala, že pátranie na noc prerušili a pokračovať budú v stredu skoro ráno. Otec Horacio Sala povedal, že sa o zmiznutí syna dozvedel z miestnych správ. "Neviem nič, nemôžem tomu uveriť, som zúfalý. Z Nantes nás nekontaktovali, jediné čo viem, je, že to bolo malé lietadlo. Netuším, čo sa mohlo stať. Som bez slov," povedal pre argentínsku televíziu C5N TV a dodal, že synov prestup znamenal preňho i pre celé rodné mesto veľkú radosť: "Je pokorný chlapec."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok