NAKA udrela na Spiši, zásah má súvisieť s mafiánskou vraždou

TA3 TASR
22.1.2019 12:44

Na Spiši zasiahla Národná kriminálna agentúra. Jej príslušníci zadržali jedného muža a vykonávali domové prehliadky. Prípad, na ktorom kriminalisti pracujú, podľa všetkého súvisí s mafiánskou vraždou miestneho bossa Emila "Miťa" Novotného starou 17 rokov.

Polícia po utorkovom zásahu na Spiši obvinila dve osoby zo spáchania 17 rokov starej vraždy. O akcii NAKA i prípade, s ktorým súvisí, informuje Polícia SR na sociálnej sieti. "Príslušníci NAKA zadržali jednu osobu a prehľadali viaceré priestory v Spišskej Novej Vsi a v obci Studenec v Levočskom okrese. Zaisťovacie úkony súvisia so 17 rokov starou vraždou Emila Novotného, ktorý vtedy vládol podsvetiu v Spišskej Novej Vsi," informuje polícia.

Z vykonania násilného usmrtenia sú obvinení Vladimír M. (57) a Slavomír S. (44), ktorí mali Novotného v noci 29. augusta 2001 zastreliť na Jilemnického ulici. „V prípade dokázania viny im hrozí trest odňatia slobody na 12 až 15 rokov,“ uviedla polícia. Vyšetrovateľ už pracuje na podnete na väzobné stíhanie Vladimíra M. "So Slavomírom S. je vyšetrovateľ v kontakte a budú s ním vykonané ďalšie procesné úkony," dodala polícia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok