Muž sa chcel zapáliť na benzínovej pumpe. Odviezla ho záchranka

TA3 TASR
21.1.2019 22:48

Českí hasiči a záchranári zasahovali v obci Tursko v okrese Praha-západ, kde sa muž polial na benzínovej stanici horľavinou z výdajnej pištole na pohonné hmoty. Nakoniec sa nezapálil, ale záchranka ho previezla do nemocnice.

Muž sa chcel zapáliť na benzínovej pumpe. Odviezla ho záchranka
SITA/AP (ilustračné foto)

Muž narodený približne v roku 1980 bol podľa polície značne opitý a nadýchal vyše dve promile, informoval portál Novinky.cz. Incident sa stal v pondelok okolo 15.30 h na čerpacej stanici, okolnosti polícia preveruje. Podľa informácií portálu Noviniky.cz muž prišiel k jednému zo stojanov, vytiahol tankovaciu pištoľ a polial sa horľavinou. Dôvody, prečo to urobil, nie sú zatiaľ známe, dodal hovorca polície Pavel Truxa.

Záchranári riešili minulý týždeň dve podobné udalosti v neďalekej Prahe. V piatok 18. januára sa na Václavskom námestí polial horľavou látkou muž, ktorý sa však aj zapálil a skončil v nemocnici z popáleninami na 30 percentách tela. Samovrah sa podľa psychológa mohol inšpirovať činom Jana Palacha, ktorého tragické 50. výročie si česká verejnosť v týchto dňoch pripomína. Psychológ pre denník Právo dodal, že piatkový čin nemusel byť motivovaný politicky.

V sobotu sa zasa chystal podpáliť pri Národnom múzeu, na hornom konci Václavského námestia, muž narodený v roku 1972. Policajtom sa podarilo nešťastiu zabrániť - muž sám zatelefonoval na tiesňovú linku a oznámil, že sa chce poliať horľavinou a zapáliť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok