Richter Glváčovi dôveruje, podľa Galka by mal odísť z výboru

TA3 TASR SITA
21.1.2019 13:58

V plnej miere mu dôverujem, povedal minister práce o svojom straníckom kolegovi zo Smeru Martinovi Glváčovi, ktorý čelí kritike v súvislosti s jeho komunikáciou s Alenou Zsuzsovou. Tá je obvinená z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Opačný názor má opozičník Ľubomír Galko, ktorý si myslí, že Glváč by mal opustiť výbor na kontrolu Vojenského spravodajstva.

Richter Glváčovi dôveruje, podľa Galka by mal odísť z výboru
SITA/Ľudovít Vaniher

Minister práce Ján Richter v plnej miere dôveruje podpredsedovi NR SR Martinovi Glváčovi v súvislosti s jeho komunikáciou s neslávne známou Alenou Zsuzsovou, obvinenou z objednania vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej. "V plnej miere mu dôverujem a som presvedčený, že v krátkej dobe vysvetlí okolnosti a veci, ktoré s tým súvisia," povedal novinárom Richter. Za problematickejšiu považuje komunikáciu iných ľudí, ktorí sa v prípade spomínajú. "Napríklad pána Lipšica, ktorý má obhajovať rodinu poškodených. Tam by som sa viac zamýšľal," doplnil minister.

Zsuzsová komunikovala posledné roky s viacerými vplyvnými ľuďmi. Medzi nimi sú medzitým odvolaný námestník generálneho prokurátora pre netrestný úsek René Vanek, Martin Glváč, šéf Sme rodina Boris Kollár a predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba. Písal o tom Denník N, ktorý sa pritom odvoláva na informácie z vyšetrovania prípadu. Glváč hovorí, že svoj postup koordinoval s tretími osobami. Premiér Peter Pellegrini minulý týždeň informoval, že s ním plánuje osobne hovoriť. Poslanec Erik Tomáš cez víkend povedal, že o tom, či bude mať Glváč naďalej dôveru strany Smer-SD, musí rozhodnúť jej predsedníctvo po tom, čo si vypočuje Glváčovo vysvetlenie.

Predsedníctvo by sa malo zísť tento týždeň. Podpredseda opozičnej strany SaS a člen Osobitného kontrolného výboru na kontrolu činnosti Vojenského spravodajstva Ľubomír Galko si myslí, že podpredseda parlamentu by mal tento výbor opustiť. "Zároveň by mal prestať byť kandidátom do komisie na kontrolu informačno-technických prostriedkov, a to až do definitívneho vyšetrenia predmetných podozrení," uviedol Galko.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok