Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inovatívna technológia pre autá premieňa vzduch na pitnú vodu

Inovatívna technológia pre autá premieňa vzduch na pitnú vodu
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
21. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Izraelská spoločnosť Watergen prezentovala na CES 2019 v Las Vegas inovatívnu technológiu, ktorá vytvára čistú pitnú vodu v interiéri automobilu. Je to možné prostredníctvom generátora atmosférickej vody, ktorý odvádza vonkajší okolitý vzduch.

Izraelská spoločnosť Watergen prezentovala na CES 2019 v Las Vegas inovatívnu technológiu, ktorá vytvára čistú pitnú vodu v interiéri automobilu. Vozidlo je vybavené generátorom atmosférickej vody, ktorý odvádza vonkajší okolitý vzduch pre výrobu bezpečnej pitnej vody.

Inovácia v podstate nahrádza potrebu prepravovať balenú vodu v automobile, pretože generátor atmosférickej vody sprístupní používateľom sladkú pitnú vodu v reálnom čase. Pred začatím výroby vody generátor zo vzduchu odfiltruje všetky znečisťujúce látky. S použitím patentovanej technológie výmeny tepla GENiusTM potom generátor ochladzuje čistý vzduch až na bod rosenia, čiže teplotu, pri ktorej dochádza ku kondenzácii.

Vytvorená voda ešte prejde viacstupňovým procesom filtrácie, ktorý nielenže odstraňuje nečistoty, ale dodáva do vody aj minerály. To jej dodá čerstvú a zdravú chuť. Keď voda dosiahne svoj optimálny stav, je uložená vo vnútornej nádrži a systém ju udržiava v konštantnom obehu, aby zostala čerstvá.

Inovatívna technológia od spoločnosti Watergen vytvára čistú pitnú vodu v automobile prostredníctvom generátora atmosférickej vody, ktorý odvádza vonkajší okolitý vzduch.

Na výstave CES 2019 bol tento projekt riešenia svetovej vodnej krízy oceňovaný a podľa vyjadrenia firmy Watergen oznámili mnohé nadnárodné spoločnosti, že chcú spolupracovať na rozvoji tejto technológie.

Návštevníkom veľtrhu bol tiež predstavený vodný generátor pre domácnosti a kancelárie Watergen GENNY. S jeho hmotnosťou iba 50 kilogramov dokáže GENNY využiť okolitý vzduch pre výrobu 25 až 30 litrov vody za deň. Podobne ako automobilový generátor atmosférickej vody aj GENNY pomáha znižovať trend používania plastových fliaš.

„Na rozdiel od nákupu jedného litra vody v obchode za dolár, GENNY používa vzduch na vytvorenie tohto litra vody len za 2 centy,“ poznamenal Yehuda Kaploun, prezident spoločnosti Watergen USA.

Vodný generátor pre domácnosti a kancelárie Watergen GENNY.