Padol rekord tejto zimy, namerali najnižšiu teplotu

TA3 TASR
21.1.2019 12:46

Meteorológovia po prvýkrát počas tejto zimy namerali rekordné teploty na svojich automatických staniciach. Silné mrazy podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu možno očakávať aj v ďalších dňoch. Najnižšiu teplotu zaznamenali v Oravskej Lesnej, kde bolo mínus 21,8 stupňa Celzia.

Padol rekord tejto zimy, namerali najnižšiu teplotu
SITA/Milo Fabian (ilu)

"Dnešné ráno bolo na našom území mrazivé, najviac na Orave, Liptove a hornom Spiši," uviedli meteorológovia na sociálnej sieti.

Nízke teploty zaznamenal SHMÚ aj na stanici v Rabči, kde bolo mínus 19,9 stupňa Celzia, v Liptovskom Mikuláši a Oravskom Veselom teplota klesla na mínus 19,8 stupňa Celzia a pod mínus 19 stupňov Celzia namerali aj v Oraviciach. Od mínus 18 po mínus 17 stupňov Celzia namerali stanice ráno aj v Podolínci, Liesku, Liptovskom Hrádku, Osturni, Brvništi, Jarabine, Liptovskej Tepličke, Stránskom, Liptovskej Osade, Plavči a Starej Lesnej.

Najnižšie hodnoty teploty vzduchu v tejto zime v pondelok zaznamenal SHMÚ miestami aj na západnom Slovensku, ojedinele na strednom Slovensku a na Spiši. "Vzhľadom na to, že sa v našej oblasti udrží studená vzduchová hmota ešte niekoľko dní, silné mrazy možno očakávať aj naďalej a staníc s doposiaľ najnižšou hodnotou teploty vzduchu tejto zimy môže pribúdať," uzatvárajú meteorológovia.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok