Princ Philip mal nehodu, jeho auto sa po náraze prevrátilo

TA3 TASR
17.1.2019 20:08

Princ Philip, manžel britskej kráľovnej Alžbety II., vyviazol zo štvrtkovej autonehody dvoch vozidiel, ktorej bol účastníkom, bez zranení, zostal však šokovaný a otrasený.

K nehode došlo približne o 15.00 h miestneho času neďaleko kráľovského sídla Sandringham v anglickom grófstve Norfolk. Auto značky Land Rover, ktoré 97-ročný Philip riadil, vychádzalo z vedľajšej komunikácie na cestu A149 pri obci Babingley, kde sa zrazilo s minivanom. Po náraze sa princovo auto, v ktorom sedel okrem neho aj jeho osobný strážca, prevrátilo na bok. Philip aj jeho ochrankár zostali po nehode nezranení, v minivane utrpeli ľahké zranenia dve osoby, ktoré ošetrili v neďalekej nemocnici.

Buckinghamský palác potvrdil, že za volantom Land Roveru sedel manžel britskej kráľovnej. Jeden zo svedkov nehody, ktorí Philipovi pomáhali vystúpiť z prevráteného vozidla, uviedol, že princ "bol pri vedomí, ale bol šokovaný a otrasený". Privolaný lekár po prehliadke potvrdil, že Philip neutrpel nijaké zranenia. Princ aj vodič druhého vozidla sa podrobili dychovým skúškam, ktorých výsledok bol negatívny.

Od nástupu Alžbety II. na trón v roku 1952 plní princ Philp dôležitú úlohu v mnohých aspektoch spoločenského života a zastáva mnohé čestné funkcie. Kráľovnú sprevádzal na oficiálnych cestách po celom svete. S kráľovnou majú štyri deti - Charlesa, Anne, Andrewa a Edwarda -, osem vnúčat a šesť pravnúčat. V roku 2017 sa Philip kvôli zdravotným problémom stiahol z verejného života.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok