Kalavská rokovala o novej technike, chcú ju dodať čo najskôr

TA3 TASR
17.1.2019 19:07

Ministerstvo zdravotníctva robí všetko pre to, aby bolo požadované technické vybavenie pre Neurochirurgickú kliniku Univerzitnej nemocnice Bratislava na Kramároch dodané čo najskôr. Ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská to uviedla po štvrtkovom stretnutí s vedením nemocnice a vedením kliniky.

Kalavská rokovala o novej technike, chcú ju dodať čo najskôr
SITA/Diana Černáková (ilu foto)

"Začiatkom februára by mala mať klinika operačný stôl a v horizonte najbližších mesiacov aj nové neuronavigácie s plným vybavením s elektromagnetickým modulom vrátane plného vybavenia," priblížil generálny riaditeľ Inštitútu zdravotnej politiky Ministerstva zdravotníctva SR Martin Smatana.

Kalavská zároveň zdôraznila, že vedenie kliniky je plne zodpovedné za jej chod. V prípade problémov podľa nej treba veci riešiť s vedením Univerzitnej nemocnice. Pripomenula, že aj z dôvodu nespokojnosti s rýchlosťou obstarávania novej techniky došlo na jeseň minulého roka k odvolaniu vtedajšieho vedenia zariadenia.

Na situáciu na bratislavskej neurochirurgii upozornili jej pracovníci v pondelok listom adresovaným poslancom Národnej rady SR. Na pracovisku podľa nich napríklad funguje len jeden operačný stôl, pričom na normálny chod kliniky sú potrebné tri. Vedenie UNB v reakcii uviedlo, že starostlivosť na klinike je zabezpečená.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok