Na R7 mala uniknúť nebezpečná látka, kontamináciu nepotvrdili

TA3 TASR
17.1.2019 16:32

Únik nebezpečnej látky hlásili na južnom Slovensku, pri stavbe rýchlostnej cesty R7. Ľuďom malo podľa medializovaných informácií prísť zle, mali strácať vedomie a začala im tiecť krv z nosa. Únik látky pri Blatnej na Ostrove sa však nepotvrdil.

Hasiči nenamerali pri Blatnej na Ostrove žiadne nebezpečné látky a u robotníkov sa nepotvrdili nahlásené zdravotné ťažkosti. Informovala o tom hovorkyňa Prezídia Hasičského a záchranného zboru Zuzana Farkasová. "Merania vykonali aj kontrolné chemické laboratóriá, ktoré taktiež v ovzduší nenamerali žiadne nebezpečné látky," dodala. Po zbalení sa preto podľa nej hasiči miesto udalosti opustia.

Dvanástich ľudí, ktorí sa nachádzali v priestore, kde mala látka uniknúť, do nemocnice neprevezú. Povedala to hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby SR Alena Krčová. Informáciu potvrdila aj hovorkyňa Univerzitnej nemocnice Bratislava Eva Kliská. "Títo ľudia nevyžadujú starostlivosť nášho zariadenia,"konštatovala. "Vyzerá to na planý poplach," napísal na sociálnej sieti minister dopravy Árpád Érsek, ktorý bol priamo na mieste. Zdôraznil však, že pokiaľ ide o ohrozenie života, nemožno nič podceňovať.

Koncesionár a zhotoviteľ projektu D4R7 Construction tvrdí, že v rámci stavebných prác sa v danej oblasti nevykonávali žiadne úkony ktoré by mohli ohroziť zdravie a bezpečnosť zamestnancov pri práci. "Na mostnom objekte neďaleko Blatnej na Ostrove sa realizovali len dokončovacie práce, keďže stavebný objekt je tesne pred uvedením do prevádzky. Navyše v dopoludňajších hodinách pracovníci BOZP v danom mieste vykonali kontrolu pracoviska, ktorá nepreukázala žiadne nedostatky," uviedla spoločnosť. O zdravotných ťažkostiach na stavbe prvá informovala Markíza.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok