Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Soundbar Sennheiser Ambeo ohromí najmodernejším priestorovým zvukom

Soundbar Sennheiser Ambeo ohromí najmodernejším priestorovým zvukom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Sennheiser predstavila v rámci veľtrhu CES 2019 nový soundbar Sennheiser Ambeo, ktorý dokáže zastúpiť zostavu domáceho kina i so subwooferom. Pýši sa konektivitou, ktorá okrem iného zahŕňa aj bezdrôtové technológie Google Chromecast a Bluetooth, s ktorými sa ľahko spojí s mobilným telefónom i PC.

Soundbar Sennheiser Ambeo vo svojom kovovom tele ukrýva 13 reproduktorov. S ich pomocou dokáže reprodukovať aj najmodernejšie zvukové formáty Dolby Atmos, DTS:X a MPEG-H. Pohyb zvuku tak prezentuje vo všetkých troch osiach. S pomocou kalibračného mikrofónu sa navyše prispôsobí konkrétnej miestnosti. Milovníci filmu sa tak môžu tešiť na jedinečnú reprosústavu, ktorá aj napriek malým rozmerom premení obývačku v modernú kinosálu.

Soundbar Sennheiser Ambeo

Priestorový zvuk v kompaktnom prevedení

 

Soundbar Sennheiser Ambeo eliminuje potrebu zložitého domáceho kina pre reprodukciu moderných formátov priestorového zvuku. Vďaka úctyhodnému frekvenčnému rozsahu 30 Hz – 20 000 Hz nie je dokonca potrebný ani subwoofer. Jeho 13 integrovaných reproduktorov dokáže vykúzliť 10 virtuálnych reprosústav v priestoru akejkoľvek obývacej izby.

Sofistikovaná technológia, ktorú výrobca vyvinul v spolupráci s uznávaným Fraunhoferovým inštitútom, umožňuje nahradiť nielen reprosústavy okolo divákov, ale tiež stropné reprosústavy. Lokalizácia tak už neprebieha len v predno-zadnej a ľavo-pravej osi, ale berie do úvahy aj vertikálne umiestnenie zvukového zdroja. Na reálnosti tak pridá nielen obľúbeným efektom akčných filmov, ale aj jemným ruchom, ako je dážď v korunách stromov. V tej chvíli divák nepočuje obyčajný efekt simulujúci prúdy vody znášajúce sa z oblohy, ale bude schopný rozlíšiť jednotlivé kvapky.

Soundbar Sennheiser Ambeo

Bohatá konektivita a technológia Upmix

 

Okrem HDMI konektoru s podporou technológie eARC a CEC, ktorý slúži pre spojenie s televízorom, disponuje nový soundbar ďalšími 3 HDMI vstupmi. Sprostredkuje tak spojenie televízora s Blu-ray prehrávačom, konzolou i počítačom. Nechýba optický vstup ani analógový vstup RCA, s ktorého pomocou používatelia pripoja napríklad gramofón.

Všetko zavŕšia bezdrôtové technológie Google Chromecast a Bluetooth. Prehrávanie hudby z obľúbených streamovacích služieb je tak dielom okamihu. Soundbar Sennheiser Ambeo navyše disponuje aj technológiou Upmix, ktorá dokáže i z bežného stereo záznamu vytvoriť efektný obklopujúci zvuk. Tým dokáže posilniť dojem z bežného televízneho vysielania, športových prenosov aj hudby.

Soundbar Sennheiser Ambeo

(Zdroj: Tlačová správa Sennheiser)