Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

HONOR 10 Lite: Žiarivý telefón s 24 MPx AI selfie kamerou

HONOR 10 Lite: Žiarivý telefón s 24 MPx AI selfie kamerou
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
16. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Značka smartfónov HONOR predstavila nový HONOR 10 Lite, nástupca jedného z najpredávanejších telefónov HONOR minulého roka, a to HONOR 9 Lite. Podobne ako minuloročná verzia, tak aj tá tohtoročná, zaujme na prvý pohľad trblietavým dizajnom a predovšetkým 6,21" bezrámčekovým displejom s „kvapkovým“ vykrojením pre selfie kameru. Hlavný duálny 13 + 2MPx fotoaparát aj predná 24MPx šošovka využívajú pri fotení umelú inteligenciu. HONOR 10 Lite je na našom trhu k dispozícii v dvoch variantoch, a to 32 GB za 219 € a 64 GB za 229 €.

Štýlové selfie s 24MPx šošovkou s AI

 

Vo výreze displeja sa ukrýva 24MPx fotoaparát s využitím umelej inteligencie. Tá rozozná a dokáže optimalizovať osem scenárov selfie fotografií v reálnom čase. A to konkrétne modrú oblohu, kvetiny, zeleň, pláž, predstavenie na javisku, noc, interiér a zasneženú krajinu. Predný snímač podporuje 3D rozpoznanie tváre a rozpozná viac ako sto bodov na tvári pre lepšiu optimalizáciu detailov v tvári a prirodzene rozostrí pozadie.

Na zadnej strane telefónu nechýba duálny fotoaparát s využitím technológie AI. Jedná sa o kombináciu 13 a 2 MPx. Fotoaparát využíva umelú inteligenciu napríklad pre nočnú stabilizáciu.

Štýlový dizajn s minimálnym vykrojením

 

HONOR 10 Lite nadväzuje na ojedinelý dizajn HONOR 10. Chrbát s 3D zakrivením a osem blyšťavých vrstiev tvorí výrazný gradient a žiarivé odlesky. Prednej strane dominuje 6,21" FullView displej s minimálnym vykrojením pre šošovku v tvare kvapky. Pomer displeja k telu je viac ako 90 %.

HONOR 10 Lite je na našom trhu k dispozícii vo variante Sapphire Blue, elegantný Midnight Black a originálny Sky Blue, ktorý zaujme jemným gradientom inšpirovaným nebeskými farbami.

Smartfón Honor 10 Lite.

Štýlový výkon

 

HONOR 10 Lite je poháňaný výkonným osemjadrovým procesorom Kirin 710, ktorému sekunduje 3GB RAM. Interná pamäť telefónu prichádza v dvoch variantoch, a to 32 GB a 64 GB. Pamäť možno rozšíriť až na 512GB pomocou microSD karty.

Smartfón beží na Androide 9. Nadstavba používateľského prostredia EMUI 9.0 umožňuje používateľom, ktorí využívajú osobného asistenta HiVision, využívať umelú inteligenciu ešte efektívnejšie. Poslúži napríklad ako turistický sprievodca, ktorý identifikuje a podá podrobné informácie o 522 európskych pamiatkach a 10 miliónov známych umeleckých diel v 40 mestách na celom svete. Pomôže tiež ako prekladač z 10 jazykov pri preklade textu z fotografie.

Druhá generácia zlepšujúca grafické spracovanie, GPU Turbo 2.0, naviac kombinuje 4D herné efekty a posúva hranice pri hraní hier na telefóne. Umelú inteligenciu využíva HONOR 10 Lite taktiež pre zrýchlenie komunikácie, a to predovšetkým pre zlepšenie kvality hovorov alebo pre rýchlejšie používanie internetu v mobile.

Smartfón Honor 10 Lite.

Výkonná batéria a čítačka odtlačkov prstov

 

Batéria s kapacitou 3400 mAh zaistí naozaj dlhú výdrž telefónu. Pri telefonovaní vydrží telefón nabitý až 19 hodín a v pohotovostnom režime potom vydrží až 612 hodín.

Spoľahlivá čítačka odtlačkov prstov umiestnená na zadnej strane umožňuje telefón bleskurýchle odomknúť. Telefón je možné bezpečne odomknúť taktiež aj vďaka rozpoznaniu tváre. Samozrejmosťou je plná podpora LTE vo všetkých lokálnych pásmach.

Lokálna dostupnosť

 

Predaje HONOR 10 Lite na Slovensku začnú 16. januára, a to s cenovkou 219 € za 32GB variant a 229 € za 64 GB variant. Telefón bude možné zakúpiť u predajcov Alza.sk, NAY, Datart, TPD, Okay, Mall.sk a hej.sk a taktiež u operátorov O2, T-Mobile a Orange.

Smartfón Honor 10 Lite.

(Zdroj: Tlačová správa Honor)