Zsuzsová údajne komunikovala so známymi ľuďmi, jeden priznal kontakt

TA3 TASR SITA
14.1.2019 18:23

Alena Zsuzsová, obvinená z objednávky vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky Martiny Kušnírovej, komunikovala v uplynulých rokoch s viacerými vplyvnými ľuďmi. Informoval o tom Denník N. Medzi mužmi, s ktorými bola v kontakte, bol aj námestník generálnej prokuratúry René Vanek, ktorý to aj priznal.

Alena Zsuzsová si komunikáciu s vplyvnými mužmi archivovala a nie je vylúčené, že ju mohla používať aj na ich vydieranie. Podľa medializovaných informácií to vyplynulo z vyšetrovania prípadu. Komunikáciu získali vyšetrovatelia po zadržaní Zsuzsovej mobilu a počítača. Podpredseda parlamentu Martin Glváč, ktorého Zsuzsová údajne tiež kontaktovala, tieto tvrdenia popiera.

Námestník generálnej prokuratúry René Vanek svoj vzťah k Zsuzsovej zamlčal pred nadriadenými. Priznal sa až po medializácii prípadu. O jeho osude rozhodne zajtra generálny prokurátor. Generálna prokuratúra deklaruje, že v trestnej veci úkladnej vraždy novinára a jeho snúbenice Vanek nemá a ani nemal mať vplyv na vyšetrovanie, vzhľadom na to, že pôsobí na netrestnom úseku činnosti prokuratúry.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok