Sagan začal sezónu parádne, preteky poznačil hromadný pád

TA3 TASR SITA
13.1.2019 08:52

Slovenský cyklista Peter Sagan (Bora-Hansgrohe) skončil na druhom mieste v kritériu Tour Down Under Classic, ktoré sa konalo v nedeľu v uliciach austrálskeho Adelaide. V tradične úvodných pretekoch sezóny na južnej pologuli Sagan v záverečnom šprinte nestačil na Austrálčana Caleba Ewana z tímu Lotto-Soudal. Na treťom mieste skončil ďalší domáci cyklista Alexander Edmondson (Mitchelton-Scot).

Tradičný predkrm

Záver divácky atraktívnych pretekov, ktoré sa jazdili po okruhoch v celkovej dĺžke 51 km, poznačil hromadný pád. Ocitol sa v ňom aj jeden z ašpirantov na víťazstvo Talian Elia Viviani (Deceuninck - Quickstep). Preteky boli tradičným predkrmom pred úvodným podujatím prestížneho seriálu WorldTour v novej sezóne - Tour Down Under (15.- 20. 1.).

"Som spokojný s mojím výsledkom," povedal Sagan. "Bol to horúci deň, jazdilo sa v rýchlom tempe. Chcel by som poďakovať všetkým mojim kolegom za odvedenú prácu, najmä Danielovi Ossovi, Oscarovi Gattovi a Maciejovi Bodnarovi, ktorí ma chránili. Pomohli mi vyhnúť sa pádom v závere a to bolo dnes dôležité. Celkovo som spokojný so štartom sezóny," uviedol pre oficiálnu webovú stránku svojho tímu.

Minulý rok vyhral

Peter Sagan obhajoval na kritériu v uliciach Adelaide víťazstvo z vlaňajška. Vtedy o jeho triumfe pred Andrém Greipelom a Calebom Ewansom rozhodol až fotofiniš. Slovenský jazdec bol prvým zahraničným pretekárom, ktorý dokázal na podujatí zvíťaziť od roku 2015.

Už 21. ročník nadchádzajúcich pretekov Santos Tour Down Under pozostáva zo šiestich etáp, cyklisti v regióne Južnej Austrálie dovedna absolvujú 831 km. Prvá etapa v utorok 15. januára z povedie z North Adelaide do Port Adelaide a bude mať 132,4 km. Podujatie uzatvorí 6. etapa s dĺžkou 151,5 km s cieľom na obávanom kopci Willunga Hill v nedeľu 20. januára.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok