Situácia je po kalamite pokojnejšia, SHMÚ upozornil na nový sneh

TA3 TASR
12.1.2019 20:58

Život na severe Slovenska sa po problémoch so snehom pomaly vracia do normálu. Najnovšie mimoriadnu situáciu odvolala obec Dolná Tižina. Meteorológovia ale upozorňujú pred ďalšími desiatkami centimetrov nového snehu.

Vydali výstrahu

Na severe Slovenska môže v nedeľu napadnúť 20 - 30 centimetrov nového snehu. Na svojej stránke na to upozornil Slovenský hydrometeorologický ústav, ktorý v tejto súvislosti vydal výstrahu.

snezenie_7f000001-43b1-658d.jpg

Snežiť má podľa meteorológov už v noci. Výstraha platí od 00.00 h do 14.00 h. Vo viacerých severných okresoch tiež hrozia snehové jazyky a záveje. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," pripomenuli meteorológovia.

Kolabovala doprava

Mimoriadnu situáciu, vyhlásenú v súvislosti so snehovou kalamitou, odvolala v sobotu obec Dolná Tižina v Žilinskom okrese. Informoval o tom vedúci odboru krízového riadenia Okresného úradu v Žiline Ľubomír Hollý. Z pôvodne 17 samospráv v ŽSK, ktoré vyhlásili mimoriadnu situáciu, ju neodvolali už len v obciach Klokočov a Olešná v okrese Čadca, ako aj v samotnom meste Čadca.

Územie Žilinského kraja zasiahlo minulý týždeň intenzívne sneženie. Následkom zlých poveternostných podmienok a hustého sneženia kolabovala doprava, na cestách dochádzalo k nehodovým udalostiam, tvorili sa kolóny a viaceré samosprávy mali problémy s odpratávaním snehu či sprejazdnením ciest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok