Máme voči nemu hlbokú nedôveru. Kováčik by mal odísť, tvrdí SaS

TA3 SITA
12.1.2019 11:44

Špeciálny prokurátor Dušan Kováčik si podľa strany Sloboda a Solidarita nezaslúži ani povestný chlp z kauzy Gorila, pretože jeho postupy a rozhodnutia vyvolávajú podozrenie, že kryje páchateľov. Z tohto uhla posudzuje SaS jeho sťažnosť na vyšetrovací policajný tím za to, že od neho nedostal originál nahrávky Gorily, ale iba jej kópiu. Informoval o tom hovorca strany Róbert Buček.

Máme voči nemu hlbokú nedôveru. Kováčik by mal odísť, tvrdí SaS
SITA/Peter Maďar

„Chceme špeciálneho prokurátora Dušana Kováčika ubezpečiť, že v digitálnom svete sú kópie navlas rovnaké ako originály," tvrdí podpredseda SaS a tímlíder strany pre vnútornú a vonkajšiu bezpečnosť Ľubomír Galko. Podľa neho aj záznam na USB kľúči, ktorý sa našiel v trezore Mariana Kočnera, bude s vysokou pravdepodobnosťou tiež len kópia originálu. „Je však možné, že špeciálny prokurátor Kováčik nedôveruje polícii a pripúšťa, že nejaké časti z nahrávky nemuseli skopírovať pre jeho potreby,“ vysvetlil Galko.

Podľa Galka existuje aj druhá možnosť. „Tá vyplýva z predchádzajúcich postojov prokurátora Kováčika, že by mohol nahrávku na USB kľúči zničiť. Napríklad omylom, lebo stlačí klávesnicu delete a následne svoj omyl v predstieranej panike potvrdí stlačením klávesnice enter,“ povedal podpredseda SaS.

„Máme hlbokú nedôveru voči špeciálnemu prokurátorovi Kováčikovi a jeho úmyslu konať vo verejnom záujme v mene spravodlivosti, obzvlášť v situácii, keď sú dotknuté záujmy finančnej skupiny Penta, ktorá požaduje zničiť dôkazy o Gorile,“ poznamenal poslanec NR SR za SaS a tímlíder strany pre spravodlivosť Alojz Baránik a dodal, že „Dušan Kováčik by mal odísť z funkcie a nechať Gorilu svojmu nástupcovi. Opätovne ho preto vyzývame na odchod.“

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok