Výbuch pekárne poškodil domy a autá, pri zásahu zahynuli hasiči

TA3 TASR SITA
12.1.2019 11:33

Explózia pekárne v Paríži si vyžiadala tretiu obeť, keď svojim zraneniam krátko po prevoze do nemocnice podľahla občianka Španielska, ktorá bola vo francúzskej metropole na dovolenke so svojím manželom.

Ďalšími obeťami výbuchu sú dvaja hasiči, ktorí boli ráno privolaní do ulice Rue de Trévise, kde unikal plyn. Krátko po príjazde hasičov došlo v budove, kde sídlila pekáreň a reštaurácia, k mohutnému výbuchu a následne vypukol aj požiar. Tlaková vlna po výbuchu spôsobila materiálne škody na okolitých budovách. Explózia si vyžiadala aj 47 zranených. Stav desiatich z nich je vážny.

Minister vnútra Christophe Castaner informoval, že na miestne nešťastia po výbuchu zasahovalo 200 hasičov a povolaných bolo aj 100 policajtov. Minister ubezpečil, že "všetko je pod kontrolou". Dodal súčasne, že budovu bude potrebné monitorovať ešte najmenej 48 hodín, aby sa predišlo riziku opätovného vypuknutia požiaru. K výbuchu došlo okolo 09.00 h SELČ v budove ulici Rue de Trévise v IX. parížskom obvode, ktorý sa nachádza na pravom brehu rieky Seina.

K výbuchu došlo v čase zvýšených bezpečnostných opatrení v hlavnom meste i po celom Francúzsku, pretože boli naplánované ďalšie protištátne demonštrácie hnutia žltých viest.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok