Po víkende sa to začne. Obmedzia premávku na Nivách i zjazd z D1

TA3 SITA
11.1.2019 14:29

Vodiči v hlavnom meste sa majú na čo tešiť. Od pondelka znížia počet jazdných pruhov na časti ulice Mlynské nivy a zároveň sa začínajú obmedzenia, súvisiace s výstavbou D4 a R7.

Po víkende sa to začne. Obmedzia premávku na Nivách i zjazd z D1
SITA/Diana Černáková

Začínajú stavať podzemnú križovatku

Ako informovali zo spoločnosti HB Reavis Slovakia, investora projektu Stanice Nivy, uzavretie niektorých jazdných pruhov si vyžaduje výstavba podzemnej kruhovej križovatky. V strede ulice zostane prejazdný jeden pruh v každom smere. Táto zmena neovplyvní pohyb chodcov. Podľa investora v pondelok 14. januára začnú tiež s rekonštrukciou chodníka na Svätoplukovej ulici popri stavenisku Stanice Nivy. Chodci budú môcť prejsť po druhej strane ulice popri Strednej odbornej škole.

S prvou fázou obnovy ulice Mlynské nivy začal investor ešte vlani v máji. Počas nej obnovoval južnú časť ulice. “Obnovujeme verejný vodovod, plynovod, rozvody vysokého napätia, optické káble, káble verejného osvetlenia a cestnú komunikáciu,“ povedal vtedy novinárom počas kontrolného dňa Jakub Gossányi z HB Reavis Slovakia. Koncom jesene 2018 začal investor s druhou fázou obnovy rekonštrukcie ulice, ktorú robili na severnej časti ulice. Aj v tomto prípade išlo najmä o inžinierske, dopravné, líniové a vodné stavby.

Mlynské nivy sa po rekonštrukcii stanú mestským bulvárom s obnovenou dopravnou a technickou infraštruktúrou, priechodmi pre chodcov, cyklotrasami, zastávkami a novými chodníkmi aj zeleňou. Po novom bulvári by sa mohli Bratislavčania poprechádzať už na jeseň tohto roka.

Obmedzenia aj v súvislosti s D4 a R7

Vodiči v Bratislave a jej blízkom okolí musia od pondelka zároveň počítať s dopravnými obmedzeniami pre výstavbu diaľnice D4 a rýchlostnej cesty R7, upozornil koncesionár projektu výstavby nultého obchvatu Bratislavy, spoločnosť Zero Bypass Limited, spolu so zhotoviteľom D4R7 Construction.

Od pondelka sa začína čiastočná uzávera diaľničného zjazdu diaľnice D1 v smere Petržalka – Bratislava centrum z dôvodu realizácie preložky horúcovodu. "Zároveň bude uzavretý jeden jazdný pruh na nájazde na Bajkalskej ulici na kruhový objazd (križovatka Prievoz) v smere od Podunajských Biskupíc," spresnil stavebník.
Od pondelka bude taktiež realizovaná čiastočná uzávera diaľnice D4 v križovatke Jarovce v smere z Rakúska. Čiastočnú uzáveru si podľa stavebníka vyžiadala výstavba nového diaľničného mosta v tomto úseku.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok