Teploty môžu klesnúť hlboko pod nulu. Pozor na zdravie, varuje SHMÚ

TA3 TASR
11.1.2019 08:52

Slovenský hydrometeorologický ústav vydal výstrahy prvého a druhého stupňa pred snehovými jazykmi, závejmi a nízkymi teplotami takmer pre celé Slovensko s výnimkou niektorých okresov v Žilinskom kraji. Upozorňuje na to na svojej webovej stránke.

Teploty môžu klesnúť hlboko pod nulu. Pozor na zdravie, varuje SHMÚ
TASR/AP (ilu)

Pozor na jazyky a záveje

Výstraha prvého stupňa pred snehovými jazykmi a závejmi platí pre Bratislavský, Trenčiansky a Trnavský kraj až nedele 13. januára. "Tvorba snehových jazykov a závejov predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity," uvádza SHMÚ.

Nielen so snehovými jazykmi a závejmi, ale aj s nízkymi teplotami treba počítať v Banskobystrickom, Košickom, Nitrianskom, Prešovskom a Žilinskom kraji. Podľa meteorológov sa tu teplota môže pohybovať v rozpätí mínus 15 až mínus 17 stupňov Celzia.

Môže poškodiť zdravie

Hydrometeorologický ústav informuje, že nízka teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a fyzické aktivity v exteriéroch. "Očakávaný mráz nie je v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavý, ale môže spôsobiť poškodenie zdravia," uvádza. Výstraha platí do soboty 12. januára.

Nadpriemerný výskyt snehových jazykov a závejov očakáva SHMÚ v okresoch Košického kraja. Výstraha druhého stupňa tu platí do piatka obeda. Pravdepodobnosť spôsobenia škôd je podľa vyjadrení meteorológov "vysoká".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok