Takto vyzeral tradičný obed prezidentov, diskutovali pri divine

TA3 TASR
10.1.2019 17:24

Prezident Andrej Kiska a jeho predchodcovia vo funkcii Rudolf Schuster a Ivan Gašparovič sa zišli na tradičnom novoročnom obede. Hovorili o blížiacich sa prezidentských voľbách aj o výbere nových ústavných sudcov.

Hovorili o aktuálnych témach

"Som veľmi rád, že udržiavame túto milú tradíciu. Môžem len dúfať, že nový prezident, ktorý tu bude na budúci rok, nás takisto pozve, aby sme sa s ním porozprávali a podiskutovali o tom, ako vidíme našu krajinu, aké máme skúsenosti," povedal Kiska.

Na obede hovorili aj o aktuálnych témach, ako sú prezidentské voľby a výber ústavných sudcov. "Obzvlášť pán prezident Gašparovič sa ma pýtal, ako vidím situáciu na ústavnom súde. Zopakoval som, že sa stretávam s predstaviteľmi aj koaličných, aj opozičných strán. Opakujem vždy len tieto kritériá - odbornosť, morálka. Nemám žiadne mená ani iné podmienky," doplnil Kiska. Hlava štátu verí, že zo 40 mien parlament zvolí 18 kandidátov, ktorých prezidentovi ponúkne. "A ja budem môcť vybrať zo skutočne kvalitných kandidátov na ústavných sudcov," poznamenal prezident.

Bohatý výber

Prezidenti mali ako predjedlo kačaciu terinu s pomarančovou penou a čučoriedkovým želé, mali tiež tekvicovú polievku s kokosovým mliekom, ako hlavné jedlo sa podával srnčí chrbát. Dezert bol čokoládová torta s tvarohovou penou a čučoriedkami.

Práve hlavné jedlo spôsobilo "menší trapas". "Mrzí ma, že nevyšiel výber obeda. Podávali sme divinu a nevedel som, že páni prezidenti nie sú príliš divinoví," povedal Kiska. "Nepriberieme," poznamenal Schuster.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok