Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Galaxy A7: Dostupné mobilné fotografovanie na vyššej úrovni

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
10. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Vývojári z juhokórejského Samsungu sa rozhodli potešiť všetkých fanúšikov mobilného fotografovania, a tak do nového modelu smartfónu Galaxy A7 pridali nie dva, ale rovno tri hlavné fotoaparáty. Telefón v modernom prevedení disponuje aj ďalšími šikovnými funkciami a technológiami, ktoré používateľom pomôžu pri zábave, no aj pri práci.

Smartfón Samsung Galaxy A7 je vyhotovený tak, aby okrem elegantného dizajnu poskytol používateľom aj istú dávku odolnosti. Tú pomáha zabezpečiť i 2.5D sklo na zadnej strane. Prednú stranu zariadenia vypĺňa 6 palcový Super AMOLED Infinity displej s rozlíšením Full HD+. O plynulý chod aplikácií, v prostredí operačného systému Android 8 Oreo, sa postarajú relatívne výkonné komponenty.

„Čo sa týka výkonu, ten nám zabezpečuje osemjadrový procesor spolu so 4 GB RAM a 64 GB úložným priestorom, ktorý je ale rozšíriteľný pomocou microSD karty až do veľkosti 512 GB,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

Smartfón je navyše vybavený technológiou Dolby Atmos, ktorá prináša priestorové ozvučenie, čo používateľ ocení najmä pri sledovaní filmov a videí. Nadšencov mobilného fotografovania určite pritiahne zadný trojitý fotoaparát. Hlavný objektív dokáže snímať v rozlíšení 24 megapixlov so svetelnosťou F1.7. To umožní fotenie aj v horších svetelných podmienkach. Druhý objektív má rozlíšenie 5 megapixlov a umožní záberom dýchať atmosférou.

„Čoraz väčšej popularite sa tešia smartfóny, ktoré nám umožňujú fotenie s rôznou hĺbkou ostrosti, takže to Samsung pri tomto modeli nevynechal a vieme vytvárať naozaj portrétne fotografie.“

Tretí objektív si prináša rozlíšenie 8 megapixlov a výrobca mu určil ďalšiu zaujímavú funkciu pre mobilné fotografovanie.

„Výhodou je, že použil tretí objektív, ktorý je ultra širokouhlý a tým pádom pri fotení dostaneme oveľa krajší a širší záber a nemusíme robiť napríklad panoramatické zábery a podobne. Tento ultra širokouhlý objektív nám umožňuje rozšíriť záber až na 120 stupňov.“

Ani predná kamera sa nemá začo hanbiť. Používateľom poskytne vysoké rozlíšenie až 24 megapixlov a spolu s LED bleskom a funkciou Pro-lightning môže napodobniť štúdiové osvetlenie. Galaxy A7 okrem toho poskytne aj viaceré spôsoby konektivity pre uľahčenie práce.

„Čiže obsahuje Bluetooth 5.0, takisto obsahuje Wi-Fi, NFC a podobne. Samozrejmosťou je aj podpora Dual SIM, takže vieme využívať vlastne dve SIM karty.“

O dostatočnú výdrž telefónu sa postará batéria s kapacitou 3300 mAh a výrobca nezabudol ani na bezpečnosť. Tá pritom môže mať viacero podôb.

„Zabezpečenie telefónu je tuná riešené či už rozpoznávaním tváre, takisto aj odtlačkom prsta, ktorý sa teraz presunul do zapínacieho a vypínacieho tlačidla. Tým pádom je odomknutie tohto telefónu veľmi rýchle a pohodlné,“ dodáva pán Michal Borovička, NAY.

Juhokórejský Samsung s tohtoročným modelom Galaxy A7 dokazuje, že aj stredná trieda smartfónov môže poskytnúť pokročilé technológie pre mobilné fotografovanie, ktoré bývajú skôr výsadou vlajkových lodí.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)