Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Roland pridáva možnosť sa porozprávať so svojim klavírom

Roland pridáva možnosť sa porozprávať so svojim klavírom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Roland sa rozhodla, že prostredníctvom svojho digitálneho klavíra Go:Piano poskytne hudobníkom možnosť využívať služby digitálneho hlasového asistenta Amazon Alexa.

Od svojho uvedenia v roku 2014 sa digitálny hlasový asistent Amazon Alexa presunul z bezdrôtových reproduktorov do množstva ďalších zariadení, od počítačov až po motocyklistické prilby a domáce projektory. Najnovšie sa o jeho integráciu pokúša aj výrobca hudobných nástrojov Roland.

Digitálny klavír Go:Piano so zabudovaným asistentom Amazon Alexa umožní hudobníkom hlasovo ovládať funkcie klavíru, meniť hudobné knižnice a ďalšie veci bez toho, aby museli vôbec spustiť prsty z kláves. Prostredníctvom novo vytvorenej služby Alexa Skill tiež môžu hudobníci zdieľať svoje nahrávky s rodinou či priateľmi s pomocou cloudových služieb digitálneho hlasového asistenta od Amazonu.

Spoločnosť Roland pridá nové schopnosti do databázy Alexa Skill a plánuje rozšíriť digitálneho hlasového asistenta aj do ďalších hudobných nástrojov vo svojom portfóliu. Táto nová funkcia by mohla priniesť úplne nový rozmer hrania a komponovania hudby, napríklad pri zmene zvuku nástroja bez toho, aby sa stratil rytmus. Alexa sa možno časom bude dať použiť aj ako digitálny hudobný učiteľ.

Digitálny klavír Roland Go:Piano s podporou hlasového asistenta Amazon Alexa.