Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné koleso na behanie pomôže mačkám si udržiavať váhu

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
9. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Psy majú šťastie, že ich majitelia môžu zobrať von na prechádzku, no zabezpečiť dostatok pohybu mačkám býva problém. Riešením by mohol byť cvičiaci stroj pre mačky v podobe veľkého kolesa Little Cat, ktoré sa vyznačuje viacerými inteligentnými funkciami.

Little Cat sa od iných kolies na behanie pre mačky odlišuje najmä tým, že ide o inteligentné zariadenie a nie len o zväčšeninu kolesa pre škrečky, do ktorého musí majiteľ mačku fyzicky vložiť a dúfať, že v kolese zostane a bude v ňom behať. Little Cat však dokáže pozornosť mačky pritiahnuť samé.

Slúži k tomu jednoduchý trik v podobe stimulujúceho LED svetla, ktoré sa pohybuje v strede bežeckého kruhu. Rovnako ako hranie sa s laserovým ukazovadlom na podlahe, s ktorým sa mačky vedia vyblázniť, LED svetlo v kolese ich môže dostať do varu, aby sa pohli a začali koleso na behanie využívať pre udržanie zdravej váhy. Koleso na behanie pre mačky Little Cat funguje aktívne a dá sa nastaviť tak, aby sa pohybovalo samostatne s možnosťou nastavenia rôznych rýchlostí pohybu, podobne ako na klasickom bežeckom páse.

Inteligentné koleso na behanie pre mačky Little Cat.

Koleso sa ovláda prostredníctvom mobilnej aplikácie, v ktorej si používateľ môže nastaviť rýchlosť pohybu, posúvať LED svetlo či sledovať na diaľku svoju cvičiacu mačku prostredníctvom zabudovanej kamery. K dispozícii je aj možnosť nahrania hlasových nahrávok, ktoré sa prehrávajú v neprítomnosti majiteľa. Aplikácia funguje aj pre monitorovanie kondície vašej mačky, ukladá dáta o jej pohybe a podľa nich vytvára prispôsobený cvičiaci plán.

Inteligentné koleso na behanie pre mačky Little Cat.

Inteligentné koleso na behanie pre mačky Little Cat.