Bol by výborný kandidát, tvrdí Lajčák. Šefčovič sa rozhoduje

TA3 TASR
9.1.2019 10:59

Podpredseda Európskej komisie pre Energetickú úniu Maroš Šefčovič by bol výborný prezidentský kandidát. Povedal to minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák pred rokovaním vlády.

Bol by výborný kandidát, tvrdí Lajčák. Šefčovič sa rozhoduje
TASR/Štefan Puškáš

Práve o Lajčákovi hovorili predstavitelia Smeru-SD mesiace ako o najlepšom možnom kandidátovi na prezidenta a chceli ho presvedčiť. Lajčák dlhodobo tvrdil, že kandidovať nemieni. "Celý rok vám hovorím konzistentne moju pozíciu," zopakoval Lajčák.

V minulosti sa ako možný kandidát spomínal aj Šefčovič, ktorý teraz dostal ponuku. Zatiaľ neprezradil, či ju už prijal. Potvrdil, že dlhodobo registruje hlasy v prospech jeho možnej kandidatúry a váži si ich. "Aj v poslednom období sa na mňa obrátilo viacero osobností s tým, že Slovensko potrebuje prezidenta, ktorý prispeje k celospoločenskému zmieru, ešte jasnejšiemu ukotveniu v rámci Európy a tiež k ďalšiemu posilňovaniu jeho pozície vo svete," uviedol.

Hovorí, že mu záleží na budúcnosti Slovenska, preto si vypočul ponuku Smeru-SD o kandidatúre a rozhodne sa v dohľadnom čase. "Bez ohľadu na to, ako sa v dohľadnom čase rozhodnem, som presvedčený, že Slovensko potrebuje jasne povedať, že patrí do modernej, vyspelej a sebavedomej Európy," doplnil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok