Božia vôľa či bataty? Najstaršia Američanka sa dožila 114 rokov

TA3 TASR
9.1.2019 08:37

Vo veku 114 rokov zomrela Američanka Lessie Brownová, ktorá bola považovaná za najstaršieho človeka v Spojených štátoch.

Božia vôľa či bataty? Najstaršia Američanka sa dožila 114 rokov
TASR/AP

Brownovej vnuk Ronald Wilson uviedol, že jeho stará matka, ktorá žila s jednou zo svojich dcér, zomrela doma v meste Cleveland Heights v štáte Ohio. V roku 2013 Brownová uviedla, že jej dlhý život je "božia vôľa". Iní členovia rodiny však jej dlhovekosť pripisovali skôr skutočnosti, že takmer každý deň, aj keď mala už vyše 100 rokov, jedla bataty.

"No, neviem. Mnohí (z členov rodiny) tvrdia, že je to preto, že som jedla veľa batát, ale ja si to nemyslím. Neviem, asi je to božia vôľa," povedala pre televíziu EJW-TV Brownová pri príležitosti osláv svojich 109. narodenín. Lessie Brownová, ktorá mala ešte jedenásť súrodencov, sa narodila v roku 1904 v štáte Georgia a vyrastala na farme neďaleko mesta Atlanta. Keď mala 18 rokov, presťahovala sa jej rodina do mesta Cleveland v štáte Ohio. O štyri roky nato sa vydala za Roberta Browna, s ktorým mala päť detí - tri dcéry a dvoch synov. Jej manžel zomrel v roku 1991.

Brownová sa pravdepodobne najstarším človekom žijúcim v Spojených štátov stala 9. mája 2018 po úmrtí vtedy 114-ročnej Delphine Gibsonovej. Keď jej to dcéra Verline Wilsonová oznámila, jej matka povedala: "To je dobre."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok