Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Lenovo to rozbalilo rovno s dvomi ultra širokými 43,4“ monitormi

Lenovo to rozbalilo rovno s dvomi ultra širokými 43,4“ monitormi
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Čínska spoločnosť Lenovo sa chce zavďačiť nielen náruživým hráčom, ale i kreatívnym profesionálom a tak na výstave CES 2019 predstavila dvojicu ultra širokých 43,4 palcových monitorov so zakriveným displejom.

Prvý model je Lenovo ThinkVision P44W, ktorý je svojim prevedením určený pre firemné nasadenie, zatiaľ čo druhý model Legion Y44W s odvážnejším dizajnom osloví skôr hráčov. Oba modely majú rovnaký 43,4 palcový zakrivený panel, rozdiely tak v podstate nájdeme v stojane monitora. Okrem spodnej časti sú rámy monitora tenké, no samotný monitor zaberie na pracovnom stole poriadny kus miesta. No za ten pohľad to iste stojí.

Rozlíšenie displeja je DWUXGA, čiže 3840 x 1200 obrazových bodov. Monitory podporujú najnovšiu technológiu adaptívnej synchronizácie FreeSync 2, ktorá mení frekvenciu tak, aby zodpovedala rýchlosti renderovania grafickej karty, čím sa zníži trhanie obrazu. Monitory sa tiež môžu pochváliť vysokou obnovovacou frekvenciou 144 Hz a časom odozvy len 4 ms.

Lenovo ThinkVision P44W

Konektivita je zabezpečená prostredníctvom dvoch portov HDMI 2.0, jedným portom DisplayPort, dvomi portami USB-C a štyrmi USB portami. Používateľ tiež môže na monitore zobraziť dva samostatné video vstupy vedľa seba alebo použiť funkciu Picture in Picture.

Oba verzie budú k dispozícii v apríli. Model Lenovo ThinkVision P44W bude stáť 1 299,99 dolárov, zatiaľ čo herný model Lenovo Legion Y44W dostal cenovku 1 199,99 dolárov.

Lenovo Legion Y44W