Druhá etapa Rely Dakar patrila Loebovi, favoritom sa nevydarila

TA3 TASR
8.1.2019 17:27

Francúz Sebastien Loeb s monackým spolujazdcom Danielom Elenom na Peugeote zvíťazili v utorňajšej 2. etape Rely Dakar. Trať z Pisca do mesta San Juan de Marcona cez piesočné duny dlhú celkovo 553 km, z toho mal meraný úsek 342 km, zvládli za 3:26:53 hodiny.

Druhá etapa Rely Dakar patrila Loebovi, favoritom sa nevydarila
SITA/AP

Na druhom mieste skončila španielska posádka Nani Roma, Alex Bravo na Mini, ktorá stratila iba osem sekúnd. Tretí finišoval Holanďan Bernhard ten Brinke s francúzskym spolujazdcom Xavierom Panserim na Toyote (+1:20 min).

V celkovom poradí sa vyšvihli na prvú priečku Juhoafričan Giniel de Villiers s Nemcom Dirkom von Zitzewitzom na Toyote po tom, čo skončili v etape na štvrtej priečke. Pred ten Brinkem majú náskok 28 sekúnd, Roma stráca o 14 viac.

Utorňajšia etapa sa nevydarila dvojici favoritov, víťaz úvodného dňa Nasser al-Attiyah z Kataru finišoval podľa priebežných výsledkov na 11. mieste s takmer osemminútovým mankom, 17. Francúz Stephane Peterhansel stratil štvrťhodinu. V stredu je na programe 3. etape zo San Juan de Marcona do Arequipy s celkovou dĺžkou 798 km, z toho má meraný úsek 331 km.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok