Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Nová chladnička Samsung má ambíciu stať sa inteligentným centrom

Nová chladnička Samsung má ambíciu stať sa inteligentným centrom
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
8. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Spoločnosť Samsung vidí budúcnosť v prepojených inteligentných spotrebičoch, čo potvrdzuje aj nojnovšia chladnička Family Hub 4.0. Tá sa vďaka vylepšenému digitálnemu asistentovi Bixby môže stať inteligentným centrom vašej domácnosti.

Tlačová konferencia spoločnosti Samsung na výstave CES 2019 sa niesla v duchu umelej inteligencie. Tú v množstve spotrebičov výrobcu zastupuje vylepšený digitálny asisteny Bixby, ktorý jedná pro-aktívne a interakcia s ním je viacej konverzačná ako len príkazová, tak ako v prirodzenej reči.

Bixby sa usadil aj v najnovšej inteligentnej chladničke Samsung Family Hub 4.0, ktorá sa vyznačuje veľkým dotykovým displejom umiestneným v pravom krídle dverí. Používateľské rozhranie cez aplikáciu SmartThing prináša používateľovi množstvo možností využitia, či už je to kontrola potravín v chladničke, nákup chýbajúcich potravín, zanechanie odkazu rodinnému členovi, prehrávanie hudby či videí, umiestnenie fotografií na plochu a podobne. Používateľ si môže veľa funkcií prispôsobiť podľa svojich aktivít a záujmov.

Inteligentná chladnička Samsung Family Hub 4.0

Vďaka digitálnemu asistentovi Bixby je ovládanie a interakcia s chladničkou ešte jednoduchšia. Chladnička vás tak napríklad sama môže aj upozorniť, že jej dvierka zostali otvorené. Bixby môže poskytnúť odpovede na rôzne otázky spojené s varením a kuchyňou a zvládne množstvo úloh, vrátane vyhľadania receptov. Môže tie členom rodiny poskytnúť ranný „brífing“ informácií, od počasia, cez aktuálne spravodajstvo až po dopravnú situáciu.

Digitálny asistent Bixby bude zakomponovaný aj v QLED televízoroch pre rok 2019 a v ďalších inteligentných zariadeniach, ako sú práčky, klimatizácie, mobilné zariadenia, reproduktory a ďalšie.

Inteligentná chladnička Samsung Family Hub 4.0