Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung sa s modulárnou Micro LED TV dostal až na 219 palcov

Samsung sa s modulárnou Micro LED TV dostal až na 219 palcov
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
7. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Samsung na výstave CES 2019 odhaľuje nové veľkosti, tvary a konfigurácie svojich inovatívnych modulárnych TV obrazoviek Micro LED. Okrem menšieho 75 palcového displeja prichádza na rad aj 219 palcová obrazovka Wall s obrazovou technológiou Micro LED.

Minulý rok predstavil Samsung svoju novú obrazovú technológiu Micro LED v podobe modulárnej televízie Wall s uhlopriečkou 146 palcov. Tento rok výrobca pridáva 75 palcovú verziu a obriu 219 palcovú verziu tejto inovatívnej technológie. Vďaka tomu sa modulárny systém dočkal ďalších možností a variácií vyskladania obrazu.

Obrazovky Micro LED pracujú na rovnakom princípe ako obrazovky na štadiónoch. Každý obrazový bod pozostáva z malých červených, zelených a modrých LED diód, ktoré sa jednotlivo rozsvecujú. Keďže sú tieto diódy len mikrometre široké, obrazovka dosahuje vyššie rozlíšenie a má lepší jas, kontrast aj farby.

Vývojári zo spoločnosti Samsung vytvorili menšiu obrazovku s technológou Micro LED, ktorej uhlopriečka je 75 palcov a má rozlíšenie 4K.

Minuloročná Micro LED TV s názvom Wall mala uhlopriečku 146 palcov, čo pre niektorých používateľov mohla byť príliš veľká plocha. Preto vývojári tento rok prišli s menšou obrazovkou s uhlopriečkou 75 palcov, ktorá má rozlíšenie 4K. No na druhú stranu sa Samsung prekonal a predstavil až 219 palcovú obrazovku Wall, ktorá sa skôr ako v domácnostiach môže objaviť ako väčšia reklamná plocha pre firmy či pre zobrazovanie informácií na verejných miestach.

Samsung predstavil aj 219 palcovú Micro LED obrazovku Wall.

Technológia Micro LED má výhodu najmä vo svojej modulárnosti. Ďalšie moduly obrazoviek sa tak dajú ľahko pripojiť k okrajom druhých, čím sa rozšíri celková obrazová plocha. Moduly sa pritom môžu ukladať tak, aby vytvárali rôzne tvary. Vďaka tomu dokážu vzniknúť zaujímavé obrazové plochy, ktoré môžu oživiť reklamný sektor alebo sa dajú využiť napríklad v múzeách či v galériách. Televízory Micro LED podporujú viaceré pomery strán, od štandardných 4 : 3 či 16 : 9, až po širokouhlé pomery 21 : 9, či dokonca až k ultra širokouhlému pomeru 32 : 9.

Ďalšie moduly Micro LED obrazoviek sa dajú ľahko pripojiť k okrajom druhých, čím sa rozšíri celková obrazová plocha.