Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Samsung odhalil ultra široké, zakrivené a miesto šetriace monitory

Samsung odhalil ultra široké, zakrivené a miesto šetriace monitory
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
4. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Ešte pred samotnou výstavou CES sa spoločnosť Samsung pochválila trojicou nových modelov monitorov pre rok 2019. Nájdeme tu monitor zameraný na úsporu miesta, ultra široký herný monitor či 4K monitor so zakriveným displejom, ktorý cieli tvorcov obsahu.

Nový model monitora Samsung s názvom Space Monitor prichádza so zaujímavým riešením, ktoré používateľom na stole ušetrí dostatok miesta. Obrazovka je totiž osadená na pohyblivom ramene, ktorého základňa sa pripevní k okraju stola. Rameno sa dá vyklopiť smerom vpred, aby poskytlo bližší pohľad, alebo sa zatlačí naspať ku stene, kde šetrí miesto na pracovnom stole. V ramene je tiež šikovne zabudovaný napájací a vstupný kábel, takže monitor vytvára čistý dizajn.

Space Monitor bude dodávaný v dvoch modeloch. Jeden s 27 palcovou uhlopriečkou s rozlíšením QHD a druhý s 32 palcovou uhlopriečkou a s rozlíšením 4K.

Monitor Samsung Space Monitor.

Monitor Samsung Space Monitor.

Druhým predstaveným monitorom pre rok 2019 je model CRG9, zakrivený a ultra široký 49 palcový herný monitor s QLED displejom. Jeho pomer stráne je až 32 : 9 a má nezvyčajné rozlíšenie 5 120 x 1 440 bodov, čo by podľa výrobcu malo byť ekvivalentné k dvom 27 palcovým monitorom s pomerom strán 16:9 v rozlíšení QHD.

Monitor sa môže pochváliť vysokou obnovovacou frekvenciou 120 Hz a 4 ms časom odozvy. Obsah dokáže zobraziť v HDR10 pri maximálnej svietivosti 1 000 nitov. Aj vďaka svojej mimoriadnej šírke si monitor CRG9 prináša užitočný režim Picture-by-Picture, ktorý umožňuje zobrazovanie obrazu z dvoch vstupov naraz. Používateľ má k dispozícii pripojenie prostredníctvom jedného portu HDMI, dvoch portov Display Port a USB3 portu.

Ultra široký herný monitor Samsung CRG9.

Tretí a posledný monitor, model UR59C, je viacej orientovaný na biznis, so zameraním na tvorcov obsahu. Jeho 32 palcový displej má plné rozlíšenie 4K. Zakrivenie obrazovky je 1500R, čo je o niečo hlbšie ako pri modeli CRG9, ktorého zakrivenie dosahuje 1800R. Monitor UR59C je navrhnutý tak, aby zaberal na pracovnom stole menší profil, čomu sú prispôsobené malé nohy stojanu, v ktorom sa ukrývajú aj káble. Monitor sa okrem toho vyznačuje úzkymi okrajmi okolo displeja.

Spoločnosť Samsung zatiaľ neuviedla informácie o cene ani dostupnosti. Možno sa viac dozvieme už na budúci týždeň, kedy výrobca svoje monitory predvedie na medzinárodnej výstave CES 2019 v Las Vegas.

4K zakrivený monitor Samsung UR59C.