Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Inteligentné obslužné roboty LG definujú nový smer výpomoci

Inteligentné obslužné roboty LG definujú nový smer výpomoci
Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
2. 1. 2019
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Juhokórejská spoločnosť LG sa chystá na výstave CES 2019 uviesť aktualizovanú verziu svojho obslužného robota CLOi SuitBot, ktorá sa blíži ku komerčnej dostupnosti. Robot je navrhnutý ako nositeľný exoskeleton pre uľahčenie vykonávania ťažkej fyzickej práce. K dispozícii budú aj aktualizované verzie obslužných robotov PorterBot, ServeBot a CartBot.

Exoskeleton CLOi SuitBot bol skonštruovaný pre podporu spodnej a strednej časti tela s cieľom pomáhať pracovníkom pri zdvíhaní a manipuláciou s ťažkými bremenami. Vďaka výpomoci sa zníži ich únava a rovnako aj riziko poranení. Pôvodná verzia exoskeletonu vyžadovala, aby ju používateľ upevnil okolo celej nohy aj spolu s nasunutím chodidiel do robotických topánok. Vývojári z LG však výrazne vylepšili dizajn exoskeletonu.

LG CLOi SuitBot 

Aktualizovaný model nositeľného robota CLOi SuitBot si už poradí bez podpery nôh a „topánok“. Najnovšia verzia obsahuje nastaviteľný mechanizmus zdvojeného pásu okolo brucha a celokovovú konštrukciu, ktorá sa tiahne od chrbta až smerom k stehenným pásom pre každú jednu nohu. Keď sa používateľ ohýba v 65 stupňovom uhle, exoskeleton sa automaticky aktivuje a umožní predĺžiť uhol o 50 stupňov, spolu s ohýbaním pásu o 90 stupňov. Po vrátení tela do zvislej polohy sa asistenčný systém sám odpojí. Výdrž batérie je zhruba 4 hodiny. Do plnej kapacity sa nabije približne za jednu hodinu.

LG CLOi SuitBot 

Spoločnosť LG tiež aktualizovala svoje ďalšie obslužné roboty, pričom vývojári sa zamerali na zlepšenie konektivity či pokročilejšiu autonómnu navigáciu. Algoritmy umelej inteligencie umožňujú obslužným robotom PorterBot, ServeBot a CartBot analyzovať správanie a potreby zákazníkov a vylepšiť výkonnosť počas využívania ich služieb. Používateľ môže s robotmi komunikovať prostredníctvom dotykového rozhrania alebo cez hlasové príkazy.

Ďalšie detaily o flotile obslužných robotov LG sa možno dozvieme počas výstavy CES 2019 v Las Vegas, ktorá svoje brány otvorí 8. januára.

 LG CLOi SuitBot