Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Prenosný reproduktor Sony MHC-V41D sa môže stať hviezdou večierkov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
31. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Japonská Sony je známa viacerými svojimi produktmi, ktoré sú vyslovene zamerané na mladých spotrebiteľov. Patrí sem aj zaujímavý prenosný vežový reproduktor, ktorý sa dá dokonca ovládať aj gestami. Vďaka svojim funkciám a technológiám pritom dokáže oživiť párty doma či u priateľov. Poslúžiť môže ale aj ako zvuková kulisa pre rôzne vonkajšie aktivity, povedzme i pri jazdení na skateboarde.

Vežový reproduktor Sony MHC-V81D váži 26,5 kilogramu, no aj napriek tomu sa dá jednoducho prenášať. Slúžia na to zabudované rukoväte. Práve jeho väčšie rozmery však poskytnú dostatok miesta pre výkonné ozvučenie.

„Na spodku tejto party veže je umiestnený bass reflex, ktorý nám duní a roznáša nám basové tóny. Stredové pásmové a výškové reproduktory sú umiestnené tak, aby šírili zvuk do všetkých smerov, aby vlastne všetci účastníci či už párty alebo nejakého večierku počuli to isté a v rovnakej kvalite,“ hovorí pán Michal Borovička, NAY.

Tú správnu atmosféru ako v nočnom klube môžu na domácej párty navodiť viacfarebné svetlá, ktoré výrobca integroval priamo do tela reproduktora. Osvetlenie pritom funguje v dvoch režimoch.

„Jedna časť je vlastne na báze zvuku hudby, čiže nám pulzuje do rytmu a časť svetiel nám osvetľuje priamo tanečný parket.“

Prenosný reproduktor prináša ďalšie možnosti zábavy aj pre používateľov, ktorým by samotné tancovanie v rytme hudby a svetiel nestačilo.

„Máme možnosť pripojenia buď dvoch mikrofónov, čiže nejaký spevácky súboj, prípadne karaoke šou. Pri rôznych hudobných stretnutiach vieme jeden tento vstup využiť napríklad na pripojenie gitary a tým pádom si užiť „rock and roll“ párty.“

K dispozícii sú aj takzvané dídžejské efekty, ktoré štyrmi rôznymi spôsobmi upravia každú prehrávanú skladbu. Ovládanie hudby a nastavenie zvuku sa dá meniť prostredníctvom sprievodnej mobilnej aplikácie alebo jednoducho priamo na parkete cez gestá.

„Týka sa to ako DJských funkcií, čiže skrečingu, potom pri prehrávaní hudby vieme pohybmi ruky si nastaviť buď hlasitosť hore, dole alebo pohybmi doprava, doľava vieme preskakovať jednotlivé skladby.“

K reproduktoru sa dá pripojiť až 50 kompatibilných hudobných systémov a naraz si s ním môžu svoje smartfóny spárovať až traja používatelia. K dispozícii je bezdrôtové párovanie cez NFC a prenos hudby cez Bluetooth s technológiou LDAC, pre vyššiu prenosovú rýchlosť a kvalitu. K tej pomáha aj technológia Digital Sound Enhancement Engine.

„Veľkou výhodou tohto párty systému je, že počas prehrávania, či už zo smartfónu alebo prenosného MP3 prehrávača, vďaka pokročilému digitálnemu engine, vie vrátiť pôvodnú kvalitu aj MP3jkám a tým pádom je prehrávanie hudby prakticky bezstratové.“

Po skončení večierku však môže tento reproduktor poskytnúť aj ďalšie formy domácej zábavy.

„Máme možnosť pripojenia priamo cez HDMI k televízoru a vieme využiť napríklad futbalový prenos a podobne. A zároveň tam máme dokonca aj vstavaný DVD prehrávač, čiže vieme si pozerať aj filmy s veľmi kvalitným zvukom,“ uzatvára pán Michal Borovička, NAY.

Prenosný vežový reproduktor Sony MHC-V81D sa vďaka svojmu výkonu a špecializovaným funkciám môže stať stredobodom pozornosti nejednej párty. Svojim dielom k tomu prispeje aj jednoduchosť ovládania gestami či široká škála možností pripojenia ďalších zariadení.

(Toto produktové video vzniklo v spolupráci so spoločnosťou NAY a daný produkt si môžete zakúpiť TU.)