Ohňostroj či svetelná šou. Ako Bratislava privíta Nový rok?

TA3 SITA
30.12.2018 13:18

Hlavné mesto aj tento rok privíta Nový rok polnočným ohňostrojom na Dunaji spojeným so svetelnou a hudobnou šou. Ako informovala hovorkyňa Bratislavy Zuzana Onufer, ohňostroj odpália z plavidla uprostred Dunaja s hudobnou kulisou na motívy valčíka Johana Straussa Na krásnom modrom Dunaji.

Ohňostroj či svetelná šou. Ako Bratislava privíta Nový rok?
TASR (ilu foto)

Zákaz používania pyrotechniky

Pred a počas ohňostroja bude svetelno-laserová šou na Námestí Ľudovíta Štúra a Rázusovom nábreží, ktorú bude dopĺňať hudba slovenských a českých klasikov. Bratislavčania a návštevníci mesta sa môžu prísť do centra zabávať už od 22:00. Mestská časť Bratislava - Staré Mesto pripravila na Hviezdoslavovom námestí diskotéku s dídžejom, ktorá potrvá pod holým nebom až do druhej hodiny ráno Nového roka. Na bezpečnosť a nerušený chod silvestrovskej noci budú dohliadať posilnené hliadky mestskej a štátnej polície spolu s pracovníkmi strážnej služby a zdravotníkmi.

Zároveň mesto upozorňuje, že podľa všeobecne záväzného nariadenia z minulého roka je prísne zakázané akékoľvek používanie voľne dostupnej pyrotechniky. Aj tento rok bude do centra šesť kontrolovaných vstupov, na ktorých bude polícia dávať pozor na to, aby ľudia do centrálnej zóny v Starom Meste vstupovali bez akýchkoľvek nebezpečných predmetov.

Šesť kontrolovaných vstupov

Kontrolované vstupy sa budú nachádzať na križovatke ulíc Laurinská ul. - Rybárska brána (pri Čumilovi), na križovatke ulíc Mostová ul. - Medená ul, na Palackého ul. od Kúpeľnej ulice, na Jesenského ulici (vedľa SND), na Gorkého ul. pri Poštovej banke (za SND) a na Hviezdoslavovom námestí, od Americkej ambasády, po roh Strakovej ulice.

Hlavné mesto zároveň prosí všetkých, ktorí sa chystajú oslavovať Silvester, aby pri doprave do centra uprednostnili Mestskú hromadnú dopravu pred automobilovou dopravou. Na Silvestra budú linky MHD premávať podľa cestovný poriadkov platných pre režim pracovný deň - školské prázdniny. Nočná doprava bude počas celej noci posilnená mimoriadnymi linkami. Na Nový rok budú opätovne vypravené denné linky MHD do začiatku dennej premávky podľa víkendových cestovných poriadkov. Všetky bližšie informácie sú na internetovej stránke Dopravného podniku Bratislavy https://dpb.sk/sk/sprava/premavka-mhd-pocas-silvestra-a-noveho-roka. Pre autá uzatvoria Vajanského nábrežie a Nám. Ľ. Štúra od 22:00 a premávku opäť obnovia po 2:30 ráno Nového roka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok