Zabudnuté heslo?
Prihlásenie

Ručná mini tlačiareň potlačí farebne rôzne druhy povrchov

Autor:
Roman Mališka
Zverejnené:
27. 12. 2018
Hodnotenie:
Už ste hlasovali.

Pokiaľ chcete farebne vytlačiť grafiku na papier, nie je problém. No čo takto tlačiť na látku, kov, kus dreva, stenu či iné povrchy. K tomu už bežná atramentová tlačiareň nestačí. Riešenie však prináša nová ručná mini tlačiareň PrintBrush XDR.

Spoločnosť PrintDreams vyvinula zaujímavú ručnú atramentovú tlačiareň, ktorá komunikuje s mobilnou aplikáciou prostredníctvom bezdrôtového pripojenia Wi-Fi. Aplikácia slúži pre vytváranie rôznych návrhov farebného textu či grafiky, ktoré sa potom prenášajú do mini tlačiarne. K prenosu dát sa dá využiť aj USB kábel. Vnútorná pamäť v tlačiarni PrintBrush XDR pojme štyri obrazové súbory, takže sa neskôr dá tlačiť aj bez pripojeného smartfónu.

Ručná atramentová tlačiareň PrintBrush XDR.

Systém farebnej tlače funguje tak, že používateľ jednoducho pohybom potiahne tlačiareň cez údajne akýkoľvek druh povrchu, a to buď smerom zľava doprava alebo opačne. Tlačiareň XDR určuje smer a rýchlosť pohybu pomocou optického snímača a inerciálnej meracej jednotky, tak aby bola grafika správne vytlačená. Tlačiareň v súčasnosti nedokáže tlačiť celoplošnú grafiku, hoci na tejto funkcii sa pracuje. Tlačí v troch horizontálnych pruhoch grafiku v jednom kroku s malou medzerou medzi každým krokom.

Ručná atramentová tlačiareň PrintBrush XDR.

Zariadenie je napájané prostredníctvom 11,1-voltovej lítium-polymérovej batérie. Na jedno jej plné nabitie by tlačiareň mala byť schopná vytlačiť až približne 4 000 výtlačkov. Jedna atramentová kazeta vydrží zhruba 5 000 výtlačkov.

Ručná atramentová tlačiareň PrintBrush XDR je momentálne súčasťou start-up kampane na portáli Kickstarter, kde sa dá získať za finančnú podporu vo výške 2 166 SEK (približne 210 EUR). Dodávka prvých kusov je naplánovaná na marec 2019, samozrejme za predpokladu, že kampaň bude úspešná a výrobca splní svoj sľub.

Ručná atramentová tlačiareň PrintBrush XDR.